MSB: "Harekat kapsamında 89 hedef imha edildi"

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda 89 hedefin imha edildiğini, sözde örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 20.11.2022, 15:02 21.11.2022, 08:11
MSB: "Harekat kapsamında 89 hedef imha edildi"

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de yuvalanan bölücü terör örgütüne karşı mücadelesi devam ediyor.

Terörü bölgeden temizlemekte kararlı olan Türk ordusu, teröristlerin yuvalandığı bölgelere darbe vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine başlatılan harekatta terör örgütüne ağır hasarlar verildi.

MSB'den harekat paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı, düzenlenen "Pençe Kılıç Harekatı"na yönelik paylaşım yaptı.

"Hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Pençe-Kılıç Hava Harekatı başlatıldı"

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, terörü kaynağında yok etme hedefi kapsamında, Suriye ve Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik birimlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak üzere Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu detaylara yer verildi:

"89 hedef imha edildi"

"Ülkemize, teröristler tarafından saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Asos, Kandil, Hakurk ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan Arap Pınarı, Cizire, Derik ve Tel Rıfat bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir. ​Pençe-Kilit Hava Harekatı ile milletimizi, ülkemizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait olan mağara, sığınak, barınak, tünel, mühimmat depoları ve karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk safhada 81, bu sabah 8 olmak üzere 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Sözde yöneticiler etkisiz hale getirildi

"Hava harekatı ile etkisizleştirilen teröristlerin arasında örgütün sözde yöneticileri de yer almaktadır. Büyük oranda milli ve yerli mühimmat kullanılan harekatın ardından bütün uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, milletimizin ve ülkemizin güvenliği için en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadeleye kararlılık ve azimle devam edilecektir."

Yorumlar (0)