MSB görüntüleri yayınladı: PKK'nın Suriye sorumlusunun vurulma anı!

Milli Savunma Bakanlığı, PKK terör örgütünün ‘sözde askeri kanadının’ bugüne kadar etkisiz hale getirilmiş olan ve en üst düzey üyesi olan terörist "Sofi Nurettin"in saklandığı mağarada etkisiz hale getirildiği anın görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

GÜNDEM 18.05.2021, 15:42 19.05.2021, 11:24
MSB görüntüleri yayınladı: PKK'nın Suriye sorumlusunun vurulma anı!

PKK/KCK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden biri olan ve "kırmızı kategori"de yer alan "Sofi Nurettin" kod isimli Halef El Muhammed’in, TSK ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordineli operasyonuyla birlikte etkisiz hale getirilmiş ve bu haberi dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından kamuoyuyla paylaşmıştı.

Vurulma anına ait görüntüler yayınlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’nın sözde en üst yöneticilerinden olan terörist Sofi Nurettin’in yerini tespit ettikten sonra harekete geçti. Hemen İHA’larla takip edilmeye başlanan bölgeden toplanan görüntülerin analiz ve değerlendirmeleri yapıldı.

Bölgede sivillerin olmadığından emin olunmasının ardından F-16’lar tarafından teröristlerin yer aldığı mağaralara yönelik atışlar yapıldı. Bu atışlar sonrasında terörist Sofi Nurettin ve yanındaki diğer teröristler etkisiz hale getirildi.

Suriye’den Türkiye'ye yönelik bütün terör eylemlerinin en üst yöneticisi olduğu tespit edilen "Sofi Nurettin" kod isimli Halef El Muhammed'in, şubat ayında Gara bölgesinde gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Operasyonu esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı eylemleri koordine ettiği ve 13 kişinin infaz emrini verdiği öne sürülmüştü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, Interpol tarafından kırmız bültenle arandığı bilinen ve 2015-2020 yılları arasında PKK/YPG/KCK-PYD’nin Suriye sorumlusu olarak tanınan Sofi Nurettin kod adlı teröristin, Irak’ın kuzeyine geçmesinin PKK’nın Suriye uzantısı olduğunu bir defa daha gözler önüne serdiğine vurgu yapıldı. Üst düzey sorumlusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesindeki başarılı operasyonuyla birlikte etkisiz hale getirildiği vurgulanırken Türkiye’yi ve Türk milletini hedef alan hiçbir örgütün ve teröristin hesap vermekten kaçamayacağına dikkat çekildi.

Yorumlar (0)