MSB, gece saatlerinde bildiri yayınlayan amirallerle ilgili basın açıklaması yaptı

Gece saatlerinde sosyal medya hesapları üzerinden bildiri yayınlayan 103 emekli amiral hakkında Milli Savunma Bakanlığı bir basın açıklaması yaptı. 

GÜNDEM 04.04.2021, 14:53 05.04.2021, 10:55
MSB, gece saatlerinde bildiri yayınlayan amirallerle ilgili basın açıklaması yaptı

Gece saatlerinde sosyal medya hesapları üzerinden bildiri yayınlayan 103 emekli amiral hakkında Milli Savunma Bakanlığı bir basın açıklaması yaptı. 

Milli Savuna Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öne çıkan pek çok detay bulunuyor.

“Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve dışında, Irak’ta, Suriye’de, Azerbaycan’da, Kıbrıs’ta, Libya’da, Doğu Akdeniz ve daha pek çok coğrafyada haklarımızı ve menfaatlerimizi korumak; hem bölgesel hem de küresel barışı sağlamak amacıyla hiç olmadığı kadar etkin ve yoğun şekilde mücadele etmektedir.” şeklinde başlayan açıklama, TSK kuvvetleri çetin bir mücadele içerisindeyken yayınlanan bu bildirinin personelin motivasyonunu olumsuz etkilemekten başka bir işe yaramadığı belirtilerek devam etti.



“Bağımsız Türk yargısı gerekeni yapacaktır”

Bağımsız Türk yargısının gerekeni yapacağı detayının verildiği açıklamada, uluslararası antlaşmaların “kazanç ve kayıplar hesap edilerek” yapıldığı ve TSK personellerinin de bunların bilincinde olduğu bilgisi yer aldı. “TSK, hiçbir sorumluluğu olmayan kişilerin şahsi emelleri ve ihtirasları için araç olarak kullanılamaz” cümlesiyle sert bir çıkış yakalanan açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da değerlendirmeler de yapıldı.



“15 Temmuz darbe girişimine rağmen başarılar elde ettik”

“TSK, bağrından çıktığı asil Türk milletinin duasını ve sevgisini alarak hem içeriden hem de dışarıdan gelmekte olan her türlü yıkıcı girişim ve fitneye karşı gücüne güç katmıştır. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile hareket eden personelimiz, ülke menfaatinin korunmasını fedakarlık ve kahramanlıkla gerçekleştirmektedir. 15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişimine, hem iç hem de dış fitnelere rağmen, Kuzey Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu parçalamak dahil düşmanlarımızı hayal kırıklığına uğratacak pek çok başarı elde edilmiştir.” sözleriyle devam eden basın açıklamasında TSK personelinin üstlendiği başarılara değinildi.



“Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri bir bütündür”

Bir bütün olan Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin başarılarını görmeyen ya da görmek istemeyen kişilerin haset, ihtiras ve hırs ile gözlerini kör ettiklerini ifade eden MSB, başarıyla yürütülen ve sonlandırılan operasyonlara ve tatbikatlara da açıklamasında yer verdi.



“Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e”

“Sultan Alparslan’dan başlayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar binlerce yıldır devam eden şanlı tarihimiz süresince var olan, 'Peygamber Ocağı' olarak bilinen TSK’nın, Atatürk’ün belirttiği bilim, ilim ve akıl ışığında, anayasa çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda ve amirlerin komutasında daima görevinin başında olduğu” cümleleri de açıklamada yer aldı.



Gazilere ve şehitlere vefa

MSB, açıklamasını sonlandırırken, TSK’nın bugüne kadar kazandığı tüm başarılarda rolü olan gazilere ve şehitlere saygı, vefa ve şükranlarını sunmayı da ihmal etmedi. 

Yorumlar (0)