MSB duyurdu: Sınırda 3 terörist yakalandı

Güvenlik kuvvetlerince Yunanistan’a yasa dışı şekilde geçmeye teşebbüs eden ve Suriye üzerinden Türkiye’ye girmek isteyen toplamda 3 kişi, PKK/KCK ve DEAŞ terör yapılanması üyesi olduğu tespit edildi.

GÜNDEM 31.01.2023, 16:46
MSB duyurdu: Sınırda 3 terörist yakalandı

Sınır hattından yasa dışı yollarla girişlerin engellenmesi için çalışmalar devam ediyor. Zorlu bölgelerde vazifesini gerçekleştiren güvenlik kuvvetleri, teröristlere ve yasa dışı geçişleri engellemeyi sürdürüyor. En son sınırda meydana gelen hareketlilik sırasında 3 kişinin yasa dışı geçiş yapmasına engel olundu.

2’si DEAŞ, biri PKK mensubu

Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan ve Yunanistan'a yasa dışı şekillerde geçmeye teşebbüs eden kişilere izin verilmedi. Gerçekleştirilen incelemelerde, 1 kişinin PKK/KCK, 2 kişinin ise DEAŞ ile iltisaklı olduğu belirlendi.

Konu ile ilgili bilgilendirme, Milli Savunma Bakanlığınca gerçekleştirildi. Açıklama şu ifadelerde bulunuldu: “Hudut Kartallarımız, Türkiye’den Yunanistan'a ve Suriye’den yurdumuza yasa dışı şekillerde geçmeye teşebbüs eden 3 şahsı yakaladı. Gerçekleştirilen incelemenin ardından 1 kişinin PKK/KCK, 2 şahsın ise DEAŞ terör yapılanması mensubu olduğu tespit edildi.”

Yorumlar (0)