MSB duyurdu! Pençe - Kilit Operasyonu'nda 19 terörist öldürüldü

MSB, dün gece itibarıyla başlatılan Kuzey Irak’taki “kilit” operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. PKK/KCK terör örgütünün bölgedeki bazı noktalarda hala varlığını sürdürdüğünü kaydeden Bakanlık, geniş çaplı bir saldırıya hazırlık yapıldığı yönünde bilgi geldiğini ifade ederek bu operasyonu koordine ettiklerini dile getirdi. Türkiye’nin müttefikleriyle iş birliği içerisinde operasyon yürüttüğü de ifade edildi. Öte yandan MSB, Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen "Pençe Kilit Operasyonu"nda 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 18.04.2022, 14:07 18.04.2022, 16:06
MSB duyurdu! Pençe - Kilit Operasyonu'nda 19 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, gece saatlerinde yaptığı duyuruyla Kuzey Irak’taki Metina, Avaşin, Zap ve Basyan bölgelerinde askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. “Pençe-Kilit” ismi verilen operasyon hakkında sabah saatlerinde ayrıntılı bir açıklama yapıldı. Operasyonun ne amaçla başlatıldığı bu açıklamada duyuruldu.;

Terör örgütünün Kuzey Irak’taki varlığına darbe indirilecek

Milli Savunma Bakanlığı tarafından aktarılan açıklama şu yöndeydi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, icra ettiği sayısız başarılı operasyonla KCK/PKK terör örgütüne Kuzey Irak’ta ağır kayıplar verdirmiştir. Ancak örgütün varlığı, bölgedeki bazı noktalarda hala devam etmektedir. Terör unsurlarının yeniden mevzi ve barınma alanları oluşturmaya başladığı, geniş çaplı bir operasyon için de hazırlık yaptıkları yönünde bilgi alınmıştır.”



“Halkımıza yönelik olası saldırılar bertaraf edilecek”

“KCK/PKK ve diğer tüm terör unsurları, başlatılan bu operasyonla etkisiz hale getirilerek hem güvenlik güçlerimize hem de halkımıza karşı oluşabilecek saldırılar bertaraf edilecektir. Sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında Kuzey Irak’taki terörist hedeflere karşı Pençe-Kilit operasyonunu başlatmış bulunuyoruz.”

Terör örgütüne ait mühimmat depoları ateş altında

Operasyondan henüz birkaç saat önce KCK/PKK terör örgütüne ait olan mühimmat depoları, tüneller, mağaralar, barınak ve sığınaklar ile sözde karargah üslerinin önce ÇNRA, Fırtına ve diğer topçu unsurlar tarafından yoğun ateşe tutulduğu ve tam isabetle kullanılamaz hale getirildiği bildirildi. Ardından başlatılan hava harekatıyla birlikte belirlenen hatlardan daha geniş çaplı bir bölge yeniden ateş altına alındı.



Yerli ve milli araçlar, Kuzey Irak semalarında gövde gösterisinde

SİHA, İHA ve ATAK helikopterlerinin kullanıldığı operasyonda yerli ve milli araçlar Kuzey Irak semalarında adeta gövde gösterisinde bulundu. Havadan araçlarla verilen desteklere karşın komandolar ve özel kuvvetler de karadan sızarak bölgeye intikal ettiler. Müttefiklerle koordineli olarak ilerlenilen bölgede azami oranda milli ve yerli mühimmat kullanılıyor.

Operasyon sırasında tarihi ve doğal unsurlar da korunuyor

Bakanlık tarafından aktarılan bilgiye göre, operasyon sırasında hiçbir sivile, tarihi ve turistik yapıya ve doğal varlıklara zarar vermemek için gerekli tüm tedbirler alındı. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olunduğu belirtilen açıklamada, yalnızca terör unsurlarının hedef alındığı ve son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların devam edeceği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyon görüntüsünü paylaştı

Operasyon hakkında yapılan açıklamanın ardından MSB, Pençe Kilit harekat bölgesinden taze görüntüler paylaştı. Harekat kapsamında gerçekleştirilen hava atışlarıyla başlayan videoda uçakların kalkışları ve hedefleri tam isabetle vurma anları yer aldı.

"19 terörist öldürüldü"

MSB, Irak'ın kuzeyine yönelik olarak düzenlenen "Pençe Kilit Operasyonu"nda 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)