MSB duyurdu: Hızır Reis suya indirildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yeni tip denizaltı projesinin ikinci gemisi Hızır Reis'in suya indirildiği duyuruldu.

GÜNDEM 25.05.2023, 16:58 Şeyda Gül
MSB duyurdu: Hızır Reis suya indirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan paylaşımda yeni tip denizaltı projesinin ikinci gemisi Hızırreis’in suya indirildiği belirtilerek “Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olsun” denildi.

Gölcük Tersanesi’nde inşa edildi

İlk denizaltı TCG Piri Reis (S-330), Gölcük Tersanesinde inşa edilmiş ve Mart 2021'de denize indirilmişti. Projede, TCG Selman Reis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni ve TCG Hızır Reis Denizaltısı Havuza Çekme de 23 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Reis sınıfı denizaltıların özellikleri

Reis sınıfı denizaltılar, Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi ile donatıldı. Bu sayede satha çıkmaksızın haftalarca sualtında harekat yapabilme imkanına sahip olacak. Gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilecek kapasitede olan denizaltılar, düşük sesli seyir yeteneğine sahipler. 68 metre uzunluğa ve 2 bin tonun üzerinde ağırlığa sahip olan denizaltılar, 40 personel kapasitesine sahip olacak.

Yorumlar (0)