MSB duyurdu: 12 gemi Ukrayna'dan yola çıktı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 tahıl yüklü geminin hedef ülkelere ulaşmak üzere Ukrayna limanlarından hareketlendiğini duyurdu. İşte tahıl sevkiyatında son durum...

GÜNDEM 04.09.2022, 13:30 04.09.2022, 17:57 Hakan Öksüz
MSB duyurdu: 12 gemi Ukrayna'dan yola çıktı!

Rusya ile Ukrayna'nın 22 Temmuz'da İstanbul'da yaptığı anlaşma kapsamında Ukrayna'daki limanlardan kalkan tahıl yüklü gemiler, c anlı b ahis oyna, hedef ülkelere doğru yola çıkıyor. Tahıl sevkiyatı ile zaman zaman bilgilendirmeler yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ukrayna'dan hareketlenen gemilere ilişkin duyurularda bulunuyor. Twitter'dan paylaşım yapan MSB, tahıl yüklü 12 geminin daha Ukrayna limanlarından ayrıldığını bildirdi.

Gıda krizinin çözümünde önemli durak: İstanbul zirvesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in arabuluculuk görevini üstlendiği tahıl zirvesi, 22 Temmuz'da İstanbul'da yapıldı. 22 Temmuz'da yapılan zirveyle birlikte Rus ve Ukrayna heyetleri, İstanbul'a gelerek aynı masa etrafında buluştu. 

Yapılan anlaşma, savaş nedeniyle Ukrayna'daki depolarda kalan milyonlarca tonluk tahılın, dünya pazarlarına ihraç edilmesini sağladı. Hedef ülkelere doğru yola çıkacak olan gemilerin kontrolü, İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından yapılıyor.

Konaşenkov: Ukrayna'ya ait 3 uçağı düşürdük!

Her ne kadar Ukrayna limanlarında barış hâkim olsa da ülkenin diğer bölgelerinde savaş devam ediyor. Özellikle Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbas'ta çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor. Savaşın gidişatı ile ilgili dün bir açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Dnipro ile Herson bölgelerinde süren çatışmalar sonucu Ukrayna'ya ait 3 uçağın düşürüldüğünü bildirdi.

Yorumlar (0)