MSB'den tahıl sevkiyatı duyurusu: Yola çıktılar!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'da yapılan anlaşma kapsamında yürütülen tahıl sevkiyatının sorunsuz şekilde devam ettiğini bildirdi. Twitter'dan yapılan paylaşımda tahıl yüklü 8 geminin daha Ukrayna limanlarından ayrıldığı belirtildi.

GÜNDEM 21.09.2022, 15:08 22.09.2022, 08:32 Hakan Öksüz
MSB'den tahıl sevkiyatı duyurusu: Yola çıktılar!

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşı, bölgeden çıkarılamayan milyonlarca tonluk tahıl nedeniyle küresel çapta yaşanan gıda krizini derinleştirdi. Türkiye ve BM'nin gözetiminde İstanbul'da yapılan tahıl anlaşması, Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl yüklü gemilerin, hedef limanlara doğru yola çıkmasını sağladı. Tahıl sevkiyatının sorunsuz şekilde devam ettiğini bildiren Milli Savunma Bakanlığı, bugün 8 geminin daha Ukrayna limanlarından yola çıktığını duyurdu.

Japonya Başbakanı Fumio'dan Türkiye'ye teşekkür!

Tahıl sevkiyatının gerçekleşmesi için Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk yapan Türkiye, küresel kamuoyundan takdir topluyor. New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu toplantısında konuya değinen Japonya Başbakanı Kişida Fumio, gıda krizinin çözümünde üstlendiği rol için Türkiye'ye teşekkür ettiklerini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fumio, "Savaşa rağmen ihracatın devam ettirilmesinde Türkiye'nin çabalarının büyük etkisi var. İki ülkenin aynı masaya oturması ve tahıl anlaşmazlığını çözmesi, Türkiye'nin başarılarından biridir." ifadelerini kullandı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise BM Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada söz konusu anlaşma için "mucize" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)