MSB'den 'tahıl koridoru' açıklaması

MSB, "BM, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye arasındaki görüşme 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 09.05.2023, 19:10
MSB'den 'tahıl koridoru' açıklaması

MSB (Milli Savunma Bakanlığ), BM (Birleşmiş Milletler), Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye arasındaki çok taraflı ve ikili görüşmelerin 10-11 Mayıs tarihlerinde megakent İstanbul'da gerçekleştirileceğini bildirdi.



MSB'den açıklama

Bakanlık tarafından hususa dair gerçekleştirilen açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

"Türkiye'nin ev sahipliğinde 10-11 Mayıs'ta megakent İstanbul’da Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu ve Ukrayna ile çok taraflı ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir. 

Bahse konu görüşmelerde dünya gıda güvenliği ve arzı bakımından büyük önem taşıyan tahıl koridorunun etkin, güvenli ve hızlı bir şekilde işletilmesi ile gıda fiyatlarında istikrarın temin edilerek gereksinim sahibi ülkelerin zarar görmelerinin önlenmesi için anlaşmanın uzatılması, çatışma şartları sebebiyle Ukrayna limanlarında mahsur durumda kalan ticari gemiler ve gemi mürettebatının geri dönüşleri için emniyetli ve detaylı bir tahliye planı oluşturulması hususları masaya yatırılacaktır."

Yorumlar (0)