MSB'den Şanlurfa'daki patlamaya ilişkin açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 13 Kasım günü meydana gelen patlamaya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

GÜNDEM 18.11.2019, 11:21 18.11.2019, 11:35
MSB'den Şanlurfa'daki patlamaya ilişkin açıklama!

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 13 Kasım günü meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapıldı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Şanlıurfa’daki 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 13 Kasım tarihinde meydana gelen patlama ile ilgili görüntülere ve görgü tanıklarının beyanlarına dayanarak yapılan ilk inceleme ve değerlendirme sonuçlarına göre, olayın herhangi bir dış etkiden kaynaklanmadığı, mühimmatın mevsimsel değişiklik ve mevcut depolama koşullarından etkilenerek yapısının bozulması sonucunda reaksiyona girmesi nedeniyle meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa kent merkezindeki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı çevresinde 13 Kasım gecesi patlama gerçekleşmişti. Kentin neredeyse tamamında duyulan şiddetli patlamaların ardından bölgeden dumanlar yükselmişti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderilmişti.

Patlamaların ardından 20'nci Tugay Komutanlığında incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, gazetecilere önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Patlamadaki yaralı sayısının 17 olduğunu belirten Vali Erin, "Akşam saatlerinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 1 sivil ve 16 askeri personel olmak suretiyle 17 kişi yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor. Gerekli tedbirleri aldık ve çalışmamız devam ediyor. Şu anda herşey kontrolümüz altında. Olayla ilgili sosyal medyada çeşitli spekülasyonlar var fakat patlama bir terör saldırısı kaynaklı değil. Patlamanın nedeni ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yaralanan sivil vatandaşın, patlama esnasında tugaya yakın yerdeki evinin balkonunda olduğu ve patlama sebebiyle çevreye saçılan şarapnel parçasının isabet ettiği kaydedilmişti.  

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ait bir hafif silah mühimmat deposunda saat 22.50 sıralarında patlama gerçekleştiği ifade edilmişti. 

Açıklamada, "Patlamada yaralanan personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır. Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır." denilmişti. 

Yorumlar (0)