MSB'den Şam'a uyarı: Misliyle karşılık verilecek!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de düzenlenecek her türlü saldırıya misliyle karşılık verileceğini kaydederek, "Gözlem noktaları görevlerine devam edecek." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 07.02.2020, 13:02 07.02.2020, 14:42
MSB'den Şam'a uyarı: Misliyle karşılık verilecek!

Milli Savunma Bakanlığında (MSB) İdlib meselesinin ele alındığı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Şam yönetimine önemli uyarılarda bulunuldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan, Koordinasyon ve Analiz Şube Müdürü Albay Olcay Denizer, düzenlenecek her türlü saldırıya misliyle karşılık verileceğini ve gözlem noktalarının görevlerini sürdüreceğini duyurdu. 

Denizer, "İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, konumları önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından 3 Şubat 2020 tarihinde yoğun topçu saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırılara meşru müdafaa kapsamında misliyle karşılık verilmiştir. Bundan sonra da yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecektir, gözlem noktalarımız görevlerine devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

"Gözlem noktaları kendini koruyacak güce sahip"

Askerî kaynaklar, önceliğin saldırıların durdurulması ve ateşkesin sağlanması olduğunu vurgulayarak, "Birliklerimiz, bölgede, çatışmaların durdurulması ve ateşkesin sağlanması için gerekli tedbirleri alıyor, almaya devam edecek. Bölgedeki birliklerimizle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Birliklerimiz gözlem noktalarımıza karşı yapılabilecek herhangi bir saldırıya karşı meşru müdafaa kapsamında en sert şekilde karşılık vermek için hazır. Yapılan takviyelerle de her bir gözlem noktası kendini koruyacak ve gerekli karşılığı verecek yetenek ile harp silah araç ve gerece sahiptir." dedi. 

"İkmal ve personel değişimi devam ediyor"

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait gözlem noktalarından kaçının rejimin kontrolündeki bölgelerde kaldığına ilişkin kaynaklar, "9, 8 ve 7 numaralı gözlem noktaları söz konusu bölgelerde bulunuyor. İkmal ve personel değişimi faaliyetleri kesintisiz devam ediyor." açıklamasını yaptı. 

"TSK her türlü görevi yerine getirmeye hazır"

Kaynaklar, İdlib'de diplomatik görüşmelerin sonuçlanmaması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sahaya girerek rejim unsurlarını eski sınırlara itip itmeyeceğine ilişkin soruya "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), verilen her türlü görevi yerine getirmeye hazırdır. Emir verildiğinde gereğini yapar." karşılığını verdi. 

Ne olmuştu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3 Şubat günü İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurmuştu. Saldırıda 8 şehit verilmişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu saldırıya ilişkin, "İntikalimiz bir gün öncesinden yani dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27’de buradaki ilgili arkadaşlarımız tarafından Rusya tarafındaki ilgili personele bildirildi. Bu iletişim ve bilgilendirmelere rağmen, tüm bu önlemlere rağmen, rejim tarafından gece saat 01.13’te unsurlarımıza karşı ateş açılmıştır." demişti.

İdlib'deki TSK unsurları tarafından rejim hedeflerine karşılık verildiğini kaydeden Akar, "Şu ana kadar 54 rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre şu ana kadar 76 rejim mensubu, askeri etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)