MSB'den o iftiraya tepki!

Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalında PKK propagandası yapan ve TSK'nın Pençe-Kaplan Operasyonu'nda sivilleri öldürdüğü iftirasını atan gazeteci Bestoon Khalid'e MSB'den cevap geldi.

GÜNDEM 26.06.2020, 14:32
MSB'den o iftiraya tepki!

Millî Savunma Bakanlığı, gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olan gazeteci Bestoon Khalid'in "TSK, Pençe-Kaplan Operasyonu'nda sivilleri öldürüyor!" şeklindeki PKK propagandasına cevap verdi.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nu başarıyla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayan Millî Savunma Bakanlığı, bundan önce olduğu gibi bu operasyonda da hiçbir sivilin zarar görmediğinin ve bundan sonra da görmeyeceğinin altını çizdi.

"Pençe-Kaplan Operasyonu'nda kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tek hedefi teröristlerdir." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, sivil ve masum kişilerin; çevre, tarihî ve dinî yapıların ve kültürel eserlerin Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmaz olduğunun altı çizildi.

Millî Savunma Bakanlığı geçmişteki tüm operasyonlarda olduğu gibi Pençe-Kaplan Operasyonu'nda da büyük bir dikkat ve hassasiyet gösterildiğini, hatta TSK'nın bu hassasiyetinin operasyonun gecikmesine bile mal olabildiğini vurguladı.

‬Kahraman Türk ordusunun yedi iklim üç kıtaya barışı, adaleti ve huzuru götüren atalarının yolundan yürümeye devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, kahraman Türk askerinin asil Türk milletinin destek ve dualarıyla şanlı Türk tarihine yakışır şekilde insani, ahlaki ve uluslararası değerlere göre terörle mücadelesini sürdürdüğü ifade edildi.

"Sivil öldürülüyor" iftirası

Cüneyt Özdemir, Youtube kanalındaki canlı yayınına, Süleymaniye'de yaşayan Bestoon Khalid isimli bir gazeteciyi konuk almış, Bestoon Khalid isimli gazeteci, Türk askerinin bölgede 3 günde 6 sivili öldürdüğü iddia etmişti.

Bestoon Khalid'in açıklamaları adeta PKK'nın servis ettiği açıklamalar gibiydi.

Bestoon Khalid, Türk medyasının gerçeği yansıtmadığını, Türkiye'nin PKK hedeflerini vuruyorum diyerek sivilleri öldürdüğünü, 3 günde 6 sivilin hayatını kaybettiğini iddia ederek PKK propagandası yapmıştı.

Cüneyt Özdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne atılan iftiraları, yayından kaldırmıştı.

Yorumlar (0)