MSB'den Nobel tepkisi: Karşı çıkıyoruz!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün Bosna soykırımının canisi, masum Boşnak kardeşlerimizin katili, Miloseviç’in en büyük destekçisi ve soykırımın inkârcısı Peter Handke’ye verilmesini en sert şekilde kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM 07.12.2019, 19:13
MSB'den Nobel tepkisi: Karşı çıkıyoruz!

Milli Savunma Bakanlığı, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Peter Handke'ye verilmesine sert bir dille karşı çıktı.

"Ödülün Peter Handke'ye verilmesini en sert şekilde kınıyoruz"

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna soykırımının canisi, masum Boşnak kardeşlerimizin katili, Miloseviç'in en büyük destekçisi ve soykırımın inkarcısı Peter Handke'ye verilmesini en sert şekilde kınıyoruz. Vicdan sahibi her insanı derinden yaralayacak, Nobel ödüllerini bir kez daha tartışmalı hale getirecek bu tarihi hatadan bir an önce dönülmesini bekliyoruz." denildi.

"Boş sorularınız için tuvalet kağıdını tercih ederim"

Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Avusturyalı yazar Peter Handke, Srebrenitsa'da yaşanan soykırıma ilişkin sorulara sinirlenerek, "Boş sorularınız için tuvalet kağıdını tercih ederim" demişti.

İbrahim Kalın da çağrı yapmıştı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa soykırımını inkar eden Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesi kararının geri çekilmesi çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar (0)