MSB'den 'Kıbrıs' paylaşımı

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs'taki tek çözümün, iki devletli bir yapı olduğunun artık görülmesi gerektiği kaydedilerek, "Her daim Kıbrıs Türklerinin haklı davalarında onların yanında olmayı sürdüreceğiz." denildi.

GÜNDEM 15.08.2022, 01:31
MSB'den 'Kıbrıs' paylaşımı

MSB tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Rum terör örgütü EOKA'nın, 1958 yılı itibarıyla sistemli bir biçimde Kıbrıs Türklerini hedef alan saldırılara başladığı anımsatılarak, "Bu saldırılar zaman zaman Türklere yönelik cinayetler ve işkencelerle soykırıma dönüşmüştür." ifadelerine yer verildi.

"Her daim Kıbrıs Türklerinin yanındayız"

Kıbrıs'ta Türklere yönelik olarak 23 Aralık 1963 tarihinde bütün dünyanın gözleri önünde vahşice ve barbarca işlenen katliamın 'Kanlı Noel' olarak tüm dünyanın hafızasına kazındığının altı çizilen açıklamada, şöyle denildi:

"Teröristler ve onların korkak yandaşları uzun bir süre yaşlı, kadın, çocuk demeden soydaşlarımızı yok etmek üzere saldırılarına devam etmiştir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bu zulme bir son vermek ve adeta yangın yerine dönen Kıbrıs'ta barışı tesis etmek üzere Temmuz 1974 tarihinde harekete geçmiştir. Garantörlük hakları kapsamında 48 sene evvel düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı'nda hem Rumların hem de Türklerin güvenliği tesis edilmiştir. Kıbrıs Barış Harekatı'nı 'işgal' olarak nitelendirenler, tarihi gerçekleri görmezden gelenler, 1958-74 tarihleri arasında gerçekleştirilen katliamları dünyanın görmesini önlemeye çalışanlardır."

Barış Harekatı'ndan beri  adada tek bir ölüm olmadığı, adaya sükun, huzur, barış geldiğinin altı çizilen açıklamada, "Adada tek çözümün, iki devletli bir yapı olduğunu artık kabul etmek gerekir. Her daim Kıbrıs Türklerinin haklı davalarında onların yanında olmayı sürdüreceğiz." yorumunda bulunuldu.

Yorumlar (0)