MSB'den 10 Kasım'a özel bir klip daha!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla bir klip daha yayımladı.

GÜNDEM 08.11.2019, 10:53
MSB'den 10 Kasım'a özel bir klip daha!

Milli Savunma Bakanlığının (MSB), Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir klip daha paylaşıldı.

Söz konusu paylaşıma, "Daima kalbimizdesin Mustafa Kemal Atatürk" notu düşüldü.

Söz konusu videoda, Atatürk'ün "Bir gün elbet öleceğim. Milletim beni nereye isterse oraya defnedebilir. Ancak ben, mezarımın karşısında her daim dalgalanan şanlı bir Türk bayrağı görmek isterim." ifadelerine yer verilerek, vasiyet kabul edilen bu sözler nedeniyle mezar odasının Ankara Kalesi'ndeki Türk Bayrağı'nı görecek şekilde inşa edildiği kaydedildi. 

"Atamızın naaşı vatan toprağına emanet edilmiştir"

Atatürk'ün mezar odasına ilişkin bilgilerin aktarıldığı videoda, şu ifadeler kullanıldı:

"Atatürk'ün aziz naaşının yer aldığı mezar odası, mozole binasının içerisinde yer alan sembolik lahit taşının tam olarak 7 metre altında bulunmaktadır. Mezar odası, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak sekizgen şekilde inşa edilmiştir. Sekizgenlik sonsuzluğu ve ölümsüzlüğü simgelemektedir.

Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrinden alınan ve tahniti çözülerek İslami kurallara uygun olarak kefenlenen Atamızın naaşı, 10 Kasım 1953 tarihinde 105 farklı noktadan getirilerek harmanlanan vatan toprağına emanet edilmiştir.

Kırmızı sandukasının etrafında bulunan sarı pirinç vazolar içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 vilayetinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan getirilen topraklar bulunmaktadır. Atamız her daim kutsal vatan topraklarında milletiyle birlikte yaşamaya devam etmektedir."

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir." ifadesiyle sonlanan videoda, Atatürk'ün mezar odasına yönelik görüntülere de yer verildi.

Yorumlar (0)