MSB: Çekilme süreci yakından takip ediliyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD ile yapılan anlaşma üzerine bölgeden çekilen YPG'li teröristler hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, YPG/PKK'lı teröristlerin güvenli bölgeden çıkış sürecinin yakından takip edildiğini bildirdi.

GÜNDEM 22.10.2019, 12:21 22.10.2019, 12:49
MSB: Çekilme süreci yakından takip ediliyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD ile yapılan anlaşma sonrasında YPG'lilerin bölgeden çekilme süreciyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, anlaşma dâhilinde YPG/PKK'lı teröristlerin güvenli bölgeden çıkış sürecinin yakından takip edildiği, bölgeden 136 aracın çıktığı belirtildi.

MSB, 22.00'dan sonra karşılaşılan tüm teröristlerin etkisizleştirileceğinin altını çizdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından güvenli bölgede istikrarın tesisine yönelik anlaşmaya tam uyum gösterildiği, YPG/PKK teröristlerinin ise 42 kez anlaşmayı ihlâl ettiği belirtildi.

"Meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir"

Bakanlık, "Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır." diyerek durumu açıkladı.

MSB, Barış Pınarı Harekâtı dâhilinde şu ana kadar 775 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgede 2 bin 200 kilometrekare alanın kontrol edildiğini, 40 mayın ve 222 el yapımı patlayıcının etkisizleştirildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)