MSB: Bir SU-25 daha düşürüldü!

Muzaffer Azerbaycan ordusu, terör devleti Ermenistan'a ait Rus yapımı bir SU-25 savaş uçağını daha havada vurarak düşürdü.

GÜNDEM 02.11.2020, 10:29 03.11.2020, 16:52
MSB: Bir SU-25 daha düşürüldü!

Bu kez müjdeli haberi kardeş ülke Azerbaycan adına Türkiye Millî Savunma Bakanlığı verdi. Millî Savunma Bakanlığı, kahraman Azerbaycan ordusunun bir taraftan Ermenistan işgali altındaki öz topraklarını kurtarma operasyonlarını sürdürürken diğer taraftan Ermeni ordusunun saldırılarını püskürtmeye devam ettiğini bildirdi. Millî Savunma Bakanlığı, mufazzer Azerbaycan ordusunun saldırı hazırlığı yapan Ermeni ordusuna ait bir SU-25 savaş uçağını daha düşürdüğü müjdesini verdi.

Ermeni ordusu zor durumda

Ateşkese rağmen cephe hattının farklı yönlerinde gece boyu Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine ve Azerbaycanlı askerlere saldırı düzenleyen Ermenistan güçleri, Muzaffer Azerbaycan ordusunun verdiği karşılık sebebiyle ağır darbe gördü.

Çatışmaların ağırlıklı ve yoğun biçimde cephe hattının Ağdam, Gubadlı ve Hocavend istikametlerinde sürdüğünü bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son 24 saat içinde Ermenistan ordusuna ait  4 adet Grad füze sisteminin, 10 adet farklı tipte topun, 3 adet mühimmat dolu kamyonun ve 5 askerî otomobilin havaya uçurulduğunu, çok sayıda Ermeni askerinin etkisiz duruma getirildiğini duyurdu.

Ermeni güçleri cephe hattının bazı noktalarında askerlerinin ve teçhizatının büyük bölümü kaybetti ve geri çekildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu noktalarda Ermenistan ordusunun silah, cephane ve yiyecek stoklarının bittiği bilgisini verdi.

Tüm cephelerde Azerbaycan ordusunun avantajlı konumda olduğu ve tüm hattın muzaffer Azerbaycan askerlerinin kontrolünde olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)