MSB açıkladı: Ekim ayında İdlib’de 19 sivil öldü, 72 sivil yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden Binbaşı Pınar Kara, Ekim ayında yapılan operasyonlarla ilgili genel bilgiler verdi. Buna göre gerçekleştirilen 27 operasyonda, 2 bin 360 terörist etkisiz hale getirilirken İdlib’de saldırıları nedeniyle 19 sivilin öldüğü, 72 sivilin de yaralandığı bildirildi.

GÜNDEM 01.11.2021, 13:23
MSB açıkladı: Ekim ayında İdlib’de 19 sivil öldü, 72 sivil yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yaptığı açıklamada PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri ile olan mücadelenin artan bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Kara,  Ekim ayında 27 adet yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlar gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlarda 279 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Bakanlıktaki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Merkezi'nde basına özel bir bilgilendirme amacıyla toplantı düzenlendi.

Plan Subayı Binbaşı Pınar Kara konuşmasında, bu yıl 98.yılını kutladıkları Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit ve gazileri andı.

Sınırlardaki hareketlilik kontrol altında

Afganistan’da yaşanan son gelişmelerin ardında İran sınırımızda yaşanabilecek hareketliliğe karşı her türlü tedbirin alındığını ifade eden Kara, “2021’de İran sınırında 83 bin 867 şahsın sınırlarımıza girmesi engellenmiş, Bin 756 şahıs ise yakalanmıştır. Tüm sınırlarımızdan ise yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışan 471 şahsın 38 terörist olduğu anlaşılmıştır. Bunlardan 24’ünün FETÖ terör örgütü üyesi olduğu tespit edilmiştir” dedi. Ayrıca bu dönemde 185 kg. uyuşturucu, 56 silah, 18 bin 997 paket sigara ve 121 cep telefonunun ele geçirildiğini söyledi.

Suriye’de sular henüz durulmadı

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatları ile Suriye'nin kuzeyinde yaratılan terör oluşumlarının engellendiğini ve engellenmesine devam edildiğini belirten Kara, böylece bölge halkının huzur ve güvenliğinin sağlandığını vurguladı.

Kara, Suriye’nin kuzeyinde bulunan bölgede Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar ve Fırat Kalkanı ile bölge halkının huzura kavuştuğunu belirterek, sivil halka yapılan saldırı girişimlerinin anında engellediğini önemle vurguladı. Ayrıca bu bölgelerde Ekim ayında 169 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Son ayda rejim saldırıları nedeniyle 19 sivilin yaşamını kaybettiği ve 72 sivilin ise yaralandığı bilgisini kamuoyuyla paylaştı. 

Azerbaycan ve Libya askerlerine eğitim verildi

Azerbaycan’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde 123 kilometrekarelik alanda mayın temizliği yapıldığını ve 899 Azerbaycan personeline eğitim verildiğini ifade etti.

Libya’da bugüne kadar 6 bin 568 Libya Silahlı Kuvvetleri’ne mensup askere eğitim verildiğini ve 626 askerin de eğitimlerine devam ettiğini söyleyen Kara, bugüne kadar 4 bin 137 mayıb ve patlamamış mühimmatın ele geçirildiğini ve sağlanan hastane desteğiyle 20 bin Libyalının tedavilerinin yapıldığını aktardı.

FETÖ ile mücadele sürüyor

Kara, dünyada hala pandemi koşullarının devam etmesine rağmen, BM, Nato, AB ve diğer ikili anlaşmalar kapmasında ekim ayında toplam 12 tatbikatın yapıldığını belirtti. 

Ayrıca bakanlığın FETÖ ile mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü dile getiren Kara, “Darbe denemesinden sonra 24 bin 82 personelin ihraç edildiğini, 1380 personel hakkındaki süreçlerin devam ettiğini açıkladı. 1 Ocak-28 Ekim 2021 tarihleri arasında da 3 bin 405 kamu personelinin görevden alındığını, 629 emekli personelin rütbesinin geri alındığını, 159 personelin görevine iade edilerek çalışmaya başladığını ve 17 emekli personelin rütbesinin kendilerine iade edildiği bilgilerini de paylaştı.  

Yorumlar (0)