MSB açıkladı: Bilgi paylaşımları için BİP'e geçiyoruz

Mili Savunma Bakanlığı bundan sonra gazetecilere yapılacak bilgi paylaşımlarının BİP üzerinden gerçekleşeceğini duyurdu.

GÜNDEM 10.01.2021, 16:07 11.01.2021, 09:51
MSB açıkladı: Bilgi paylaşımları için BİP'e geçiyoruz

WhatsApp tarafından kullanıcılara getirilen zorunlu güncelleme kararı sonrası Milli Savunma Bakanlığı’da gazetecilere ilişkin paylaşımlarını bundan sonra BİP uygulamasından yapma kararı aldı.

Yeni uygulamaya yarın geçilecek

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgi notunda, alınan kararın WhatsApp ile ilgili yaşanmış olan son gelişmelerin ardından alındığı kaydedildi. Açıklamada yeni uygulamaya yarın itibarıyla geçeceği de bildirildi.

WhatsApp tarafından 4 Ocak tarihinde ‘Gizlilik İlkesi’ güncellenerek ilkeleri kabul etmeleri gerekli olduğuna ilişkin bir bildirim gönderilmişti. Mesajlar, hesap bilgileri ve konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook şirketleriyle paylaşılmasını içeren yeni koşullar eğer AB üyeleri hariç olmak üzere kullanıcılar tarafından kabul edilmezse 8 Şubat tarihi itibarıyla WhatsApp kullanılmaya devam edilemeyecek.

“Gizlilik güncellemesi” büyük bir tepki çekmişti

Öte yandan kararın Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli olmaması da uzmanlar tarafından verilen kararın iki yönlü olduğu yönünde değerlendirilerek büyük bir tepki çekmişti.

Son birkaç günde ise kullanıcılardan veri ihlaline sebep olabileceği düşünülen bu gizlilik güncellemesine ilişkin karar sonrası topluca diğer mesajlaşma uygulamalarına geçiş olmuştu.

Yorumlar (0)