MSB açıkladı: 316 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan başlamak üzere 5’i büyük, 13’ü orta çaplı 18 operasyon düzenlendiğini ve terör örgütü üyesi 316 kişinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca bakanlık, 24 Temmuz 2015’ten şu ana kadar Suriye ve Irak’ın kuzeyi dahil olmak üzere toplam 33 bin 584 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 10.02.2022, 16:06 10.02.2022, 16:16
MSB açıkladı: 316 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

“316 terörist etkisiz hale getirildi”

Basın toplantısında açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği Hava Muharebe Binbaşı Pınar Kara, “1 Ocak'tan bu yana 5'i büyük, 13'ü orta çaplı 18 operasyon düzenlenmiş ve 316 terörist, 24 Temmuz 2015'ten bu yana Suriye ve Irak’ın kuzeyi dâhil olmak üzere 33 bin 584 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. TSK, Suriye ve Irak’ın kuzeyinden güvenlik personelimize ve halkımıza karşı terör saldırılarını engellemek ve sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla, BM Antlaşması'nın 51'inci maddesinde belirtilen meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde, komşularımızın haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yer alan ve teröristlerin üs olarak kullandığı Karacak, Sincar ve Derik bölgelerindeki terör mevzilerine Kış Kartalı Hava Harekatı'nı düzenlemiştir.” açıklamasını yaptı.

“Terör örgütleri, bölgede rahat edemeyecek”

Teröristlere yönelik düzenlenen Kış Kartalı Harekatı'nın ayrıntılarını paylaşan Binbaşı Kara, “Çok geniş bir alanı içeren, zorlu iklim şartlarında düzenlenen Harekât ile 85 km derinlikte Sincar, 165 km derinlikte Karacak ve 9 km derinlikte Derik'te yer alan teröristlere ait olduğu belirlenen 80'e yakın hedef, eş zamanlı bir şekilde tahrip edilmiştir. Büyük oranda milli ve yerli mühimmatın kullanıldığı harekatlarda tam isabetle hedefler vurulmuştur. Hangi isimle olursa olsun farkı olmayan terör unsurlarına ağır zayiat verdirilen operasyonlarla; dün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de terör örgütünün yuvalandıkları yerlerde rahat edemeyecekleri net bir şekilde gösterilmiştir” değerlendirmesini yaptı.

“2022’de İran sınırında 2 bin 831 kişi engellenmiş, 94 kişi yakalanmıştır”

Sınırlarda kaçakçılığın, düzensiz ve yasa dışı göçmen akınının önlenmesi, terörle mücadelede etkinliğin artırılması çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlere de vurgu yapan Binbaşı Kara, “İçinde olduğumuz 2022 senesinde İran sınırında, 2 bin 831 kişi önlenmiş, 94 kişi de yakalanmıştır. Alınan etkin ve ilave önlemler sayesinde Ocak ayı içinde, yasa dışı yollarla bütün sınırlarımızdan geçmeye çalışan 296 şüpheli yakalanmıştır. 12'si FETÖ üyesi olmak üzere bunların 28'i teröristtir. 33 bin 397 kişi ise sınırı geçmeden engellenmiştir. Bu süreçte düzenlenen operasyonlarda; 7 kg uyuşturucu, 76 adet silah ve 2.500 paket sigara yakalanmıştır. Hududumuzun güvenliği, bakanlık ve kamu kurumları ile eş zamanlı bir şekilde her türlü arazi ve zorlu iklim koşullarına rağmen ‘Hudut, namustur' düşüncesi ile kesintisiz olarak 7 gün 24 saat sağlanmaktadır.”

“Suriye’de 272 terörist öldürüldü”

Suriye'de bir an önce istikrarın sağlanması, trajedilerin sona ermesi için her türlü çabanın sarf edildiğine vurgu yapan Binbaşı Kara, “Fırat’ın doğusu, Münbiç ve Tel Rıfat başta olmak üzere terör örgütlerinin, diğer bölgelerden birliklerimize ve sivillere saldırı girişimleri devam etmektedir. 1 Ocak'tan bu yana terör örgütü tarafından harekat bölgelerimize 102 saldırı ve taciz düzenlenmiş, kahraman komandolarımızın müdahalesi ile karşılık verilerek 272 terörist öldürülmüştür. Birliklerimizin güvenliği adına gereken önlem alınmaktadır. Suriye'nin kuzeyinde bulunan harekat bölgelerinde yaptığımız mutabakatlara uyuyor, söz konusu muhataplarımızdan da buna uymalarını bekliyoruz.”

“FETÖ ile mücadele sürüyor”

Ayrıca FETÖ ile etkin mücadelenin de sürdüğüne dikkat çeken Binbaşı Kara, “Bakanlığımızın bütün birimleri gerekli hassasiyetle yeni belge, bilgi ve veriler çerçevesinde kararlılıkla FETÖ ile mücadelesini sürdürmektedir. 15 Temmuz 2016'dan bu yana 24 bin 280 çalışan ihraç edilmiş, bin 79 personel ile ilgili idari süreç işlemektedir. 1 Ocak - 4 Şubat 2022 arasında; 113 kişi ihraç edilmiş, 52 emeklinin rütbeleri alınmış, 37 personelin ise görevleri iade edilmiş, 4 emeklinin unvanı/rütbesi kendilerine iade edilmiştir. MSB bünyesinde FETÖ ile bağlantılı bir tek personel kalmayıncaya kadar kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)