MSB: 118 PKK'lı terörist etkisizleştirildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son 10 günde Suriye ve Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 118 PKK'lı teröristin, bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 12.09.2020, 10:39
MSB: 118 PKK'lı terörist etkisizleştirildi!

 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hem yurt içi hem sınır ötesi operasyonlar ile terör örgütü PKK'yı Türkiye'nin gündeminden silmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu son 10 günde 118 PKK'lı terörist, bir daha eylem yapamayacak duruma getirildi.

Konuya ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığından (MSB) geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör ile mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği bildirildi.

Söz konusu operasyonlar sonucunda son bir günde 21 PKK/YPG'li teröristin, bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiği kaydedildi.

Terör örgütüne ağır bir darbe vurularak son 10 günde 118 PKK/YPG'li teröristin, etkisiz duruma getirildiği aktarıldı. 

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen operasyonların, son terörist etkisiz duruma getirilene kadar süreceğine dikkat çekildi. 

Bakan Akar'dan "kararlılık" vurgusu!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde son terörist etkisiz duruma getirilene kadar mücadele verileceğini sık sık ifade ediyor.

Bakan Akar, hava, deniz ve kara operasyonları ile Türk milletinin terör belasından kurtarılacağını belirtiyor.

Akar, terör ile mücadelenin kararlı ve azimli bir şekilde devam edeceğini vurguluyor. 

Yıldırım Operasyonları da devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içinde teröristleri tamamen temizlemek için Yıldırım Operasyonlarını başarılı bir şekilde yürütüyor. Son olarak Yıldırım-11 Harekol Operasyonu başlatıldı. Siirt'te başlatılan operasyonda, 1003 personelin yer aldığı ifade edildi. 

Yıldırım Operasyonları dâhilinde şu ana kadar 54 teröristin bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiği, 24 işbirlikçinin de yakalandığı bildirildi.

Öte yandan, teröristlere ait olduğu değerlendirilen 112 sığınak ve mağara ortadan kaldırılırken, birçok gıda malzemesi ve mühimmat bulundu.

Yorumlar (0)