MSB: 1 asker şehit oldu

MSB, Kuzey Irak'ta 1 askerin şehit düştüğünü duyurdu.

GÜNDEM 19.04.2022, 00:22
MSB: 1 asker şehit oldu

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, EYP'nin (el yapımı patlayıcı) infilak etmesi neticesinde Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş'ın şehit düştüğünü duyurdu.

MSB'den açıklama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, Muhabere Üsteğmen Delibaş'ın PKK'lı teröristler tarafından daha önceden konumlandırılan EYP'nin infilak etmesi neticesinde yaralanarak hastaneye nakledildiği fakat gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştüğü kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, "Bizleri derin bir üzüntü ve acıya boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, TSK ile asil Türk milletine sabır ve başsağlığı temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu

Milli Savunma Bakanı Akar, Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerindeki hedeflere yönelik olarak 18 Nisan'da 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını duyurmuştu. 

Bakan Akar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kahraman pilotlarımız, bölücü terör örgütüne ait olan mühimmat depoları, tünel, mağara, sığınak, barınak ile sözde karargahlardan meydana gelen hedefleri başarılı bir şekilde vurdu.

SİHA, İHA ve ATAK helikopterleri ile desteklenen bordo bereliler ve komandolar karadan sızarak, söz konusu bölgeye ulaştı. Topçu unsurlarımız ise hedefleri tam isabetle imha etti.

Şu ana dek operasyonumuz planlarımız doğrultusunda başarılı bir şekilde devam ediyor. İlk safhada tespit edilen hedefler ele geçirildi." 

Yorumlar (0)