MSB: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

MSB, Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır şekilde yaralanan bir askerin şehit düştüğünü bildirdi.

GÜNDEM 16.08.2021, 00:47
MSB: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Kuzey Irak'taki Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde PKK mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ağır şekilde yaralanan bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre teröristler, operasyon bölgesindeki bir üs bölgesine saldırıda bulundu.

Meydana gelen çatışmada teröristlerin açtığı ateş neticesinde yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Saldırının akabinde bölgedeki terör hedefleri ateş altına alındı.

MSB'den açıklama

MSB'den yapılan açıklama, şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde 15 Ağustos tarihinde bir üs bölgemizde bölücü terör örgütü üyeleri ile yakın emniyet unsurları arasında meydana gelen temas sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede gerçekleştirilen tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız ivedilikle hastaneye tahliye edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir üzüntü ve acıya boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, TSK'ya ve asil milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar dileriz."

Yorumlar (0)