Motosiklet sihirbazları 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

Bursa’nın İnegöl ilçesinde motosikletleri ile seyir halindeyken yaptıkları akrobatları aratmayan hareketleriyle hem kendi hem de başkalarının canını tehlikeye atan iki genç için sosyal medyada tepkilerin büyümesi üzerine yakalandı. Gençler için 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

GÜNDEM 09.11.2021, 16:11 10.11.2021, 11:42
Motosiklet sihirbazları 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

Bursa'nın İnegöl ilçesinde motosikletleriyle seyir halindeyken tehlikeli hareketler yaparak yol ve trafik güvenliğini tehlikeye atan iki genç Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ısrarlı çabaları sayesinde yakalandı.

Kural dinlemediler

Alınan bilgiye göre; olay Bursa-Ankara karayolu üzerinde yaşandı. İki genç sürücü düz olan yolda motosikletlerinin üzerine yatarak tüm kurallara aykırı bir şekilde yol almaya başladı. Zaman zaman ölüme burun buruna gelen gençler, araçların arasında son derece tehlikeli bir şekilde ilerleyerek hatalı sollama da yaptılar.


2 yıla kadar ceza alabilirler

Kameralara da yansıyan o anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki gördü. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri yaptıkları incelemeler sonucunda şahısları tespit ederek yakaladı. İlk olarak H.K. Ve M.B.'ye trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan 315’er lira para cezası kesildi. Haklarında açılan davada da 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklar.  

Yorumlar (0)