MOSSAD’a bilgi sızdıranlar hakkındaki soruşturma tamamlandı 

Türkiye’de yaşayan ve İsrail istihbarat servisine çalışan, elde ettikleri önemli belge ve bilgileri MOSSAD’a ileten 16 şüphelinin soruşturması tamamlandı. İddianamede, 20 seneye kadar hapis cezası istendi. 

GÜNDEM 03.12.2021, 17:40 05.12.2021, 09:16
MOSSAD’a bilgi sızdıranlar hakkındaki soruşturma tamamlandı 

Türkiye’de yaşayan 16 şüphelinin İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a çalıştığı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Suriye ve Filistin uyruklu oldukları belirlenen kişilerin elde ettikleri önemli belge ve bilgileri para karşılığında MOSSAD’la bağlantılı aracı kişilere aktardığı belirlenmişti. Havale ofisleri ya da uluslararası para transfer şirketleri aracılığıyla ödeme alan yabancı uyruklu kişiler hakkında “uluslararası casusluk faaliyeti” iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 



16 şüpheli tutuklandı 

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyon sırasında 16 şüpheli de yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüpheliler hakkındaki soruşturma bugün tamamlandı. İddianamede, Türkiye Cumhuriyeti’nin milletinin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak amacı taşıyan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başlattığı çalışmalar kapsamında MOSSAD’a bağlı kişilerin istihbarati faaliyetlerini Türkiye’de sürdürdüğü ve bunun da “siyasi casusluk suçu” oluşturduğu belirtilerek şüphelilerin yakalanması istenmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyonda da 16 kişi yakalanıp tutuklanmıştı. 



Milli menfaatlere zarar verecek eylemlerde bulundular 

İddianamede, Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu şahısları milleti ve topluluğu hedef aldığı, devletin iç ve dış menfaatlerini tehlikeye attığı, gizli yollarla bilgiler temin ettiği, elde ettiği bilgileri de maddi menfaat karşılığında yabancı istihbarata servis ettiği belirtildi. Şüphelilerin yurt dışı kaynaklı kuruluşlar tarafından maddi menfaat karşılığında organizasyonlar içine çekildiği, para transferlerinin ise anormal yöntemlerle gerçekleştirildiği, temin edilen bilgilerin de yine anormal yöntemlerle yurt dışına aktarıldığı ve tüm bunların uluslararası ilişkiler dahilinde milli menfaatlere zarar verdiği kaydedildi. 

16 suçlunun, “devletin gizli kalması gereken bilgileri askeri veya siyasal casusluk amacıyla temin etme” suçundan 15’er seneden 20’şer seneye kadar hapisle cezalandırılması yönünde hazırlanan savcılık iddianamesi İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak. 

Yorumlar (0)