Montrö Bildirisi’nde imzası bulunan 10 amiral gözaltına alındı

Montrö Bildirisi adı altında yayınlanan ve emekli amirallerin imzası bulunan yazıdaki 10 isim gözaltına alınırken 104 amiralin de koruma ve lojman hakları iptal edildi. 

GÜNDEM 05.04.2021, 16:16 06.04.2021, 12:12
Montrö Bildirisi’nde imzası bulunan 10 amiral gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma açılan 104 amiral “cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak” suçlaması ile gözaltına alınıyor.

Bu sabah saatlerinde bildiride imzası bulunan Ergun Mengi, Alaettin Sevim, Nadir Hakan Eraydın, Kadir Sağdıç, Turgay Erdağ, Atilla Kezek, Ramazan Cem Gürdeniz, Bülent Olcay, Türker Ertürk ve Ali Sadi Ünsal isimli 10 emekli amiral gözaltına alınırken Atilli Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Mustafa Özbey isimli 4 şüphelinin ise 3 gün içinde emniyete müracaat etmesi konusunda adreslerine tebligat gönderildi.



Hakları iptal edildi

İki gündür ülke gündemini meşgul eden Montrö Bildirisi’ni imzalayan kişiler hakkında bugün yeni bir adım atıldı. Bildiride ismi bulunan 104 emekli amiralin tüm koruma ve lojman hakları iptal edildi. 

Cumhurbaşkanı açıklama yapacak

Gelişmeler sonrasında bugün Beştepe’de düzenlenecek değerlendirme toplantısının ardından Cumhurbaşkanı açıklama yapacak. 

Yorumlar (0)