Mobeseyle aranan FETÖ’nün kilit ismi, Maltepe minibüsünde yakalandı

FETÖ’nün paralel devlet yapılanmasının mali fonlarından biri olan, “Kimse Yok Mu Derneği” yöneticilerinden Mustafa C. (52), İstanbul’da yakalanmış ve İstanbul Adliyesi’nde yargılanma süreci başlamıştı. Henüz bir hafta önce gerçekleşen olayda Mustafa C., adliye polisinin elinden firar etmişti. Firari sanık o günden bu yana her yerde aranırken, Maltepe minibüsünde polisin yol kontrolü yaptığı sırada yakalandı.

GÜNDEM 14.03.2022, 15:02 15.03.2022, 13:38
Mobeseyle aranan FETÖ’nün kilit ismi, Maltepe minibüsünde yakalandı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kilit isimlerinden olan, örgüte ve kaynaklarına mali fon sağladığı belirlenen, Kimse Yok Mu Derneği’nin kilit isimlerinden olan Mustafa C. (52), İstanbul’da yargılanmaya başlamıştı. Bir hafta kadar önce başlayan yargılama sürecinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülen sanık, adliye polisinin elinden kaçmayı başarmıştı. O günden bu yana ise gidebileceği adresler de dahil olmak üzere İstanbul genelinde mobeseler yardımıyla aranıyordu.

Mobeseyle aranan firari, minibüste yakalandı

Yaklaşık bir haftadır her yerde kameralarla aranan firarı sanık Mustafa C., polisin hiç ummadığı bir yerde, Maltepe minibüsünde yakalandı. Trafik ekiplerinin yol kontrolü yaptığı sırada yakalanan FETÖ’nün kilit ismi, yakalanmamak için Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşındı ve her gün farklı bir adreste kalmaya başladı. Yaklaşık bir hafta boyunca örgütün “Gaybubet” denilen hücre evlerinde ya da akrabaları ve arkadaşlarında kaldığı öğrenilen Mustafa C., 7 Mart gününde adres değiştirmek için Maltepe’de bir minibüse bindi. Minibüs Küçükyalı Mahallesi mevkiine doğru seyrederken 21.20 sularında D-100 Karayolu’ndaki trafik ekiplerine takıldı.



Polis minibüsü durdurunca kaçacak delik aradı

Trafik polislerinin minibüsü durdurması üzerine Mustafa C., adeta kaçacak delik aradı ve yine firar etmeyi başardı. Ancak ara sokaklara doğru koşan firari sanık, kavşak noktasında polisler tarafından yakalandı. Kelepçelenerek gözaltına alınan ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nden kaçmayı başaran şahıs, Küçükyalı Şehit Mehmet Emin Aydın Polis Merkezi’ne götürüldü. 

İki ayrı davadan hükümlü iken firar etti

Mustafa C. hakkında yapılan GBT sorgusunda şahsın iki ayrı davadan hüküm giydiği öğrenildi. 2016’dan bu yana İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen “silahlı terör örgütüne (FETÖ) üye olmak suçundan” 6 sene 10 ay 15 gün hapis cezası bulunan şahsın; KHK ile kapatılan “sözde yardım derneği” içerisindeki pozisyonu hakkında da “görevini kötüye kullanmak” suçundan 3 sene 9 ay hapis cezasının bulunduğu kaydedildi.



1996’dan bu yana örgüt içerisinde bulunuyor

Mustafa C.’nin FETÖ ile iletişiminin, 1996 senesinde talebe evinde kalmasıyla başladığı ifade edildi. Uzun zaman boyunca FETÖ’nün çeşitli kollarında faaliyet gösteren, zaman zaman önemli ve üst düzey görevlerde de bulunan Mustafa C., Kimse Yok Mu Derneği’ne 2012 senesinde yönetici pozisyonu ile giriş yaptı. Yönetim kurulu üyeliğinde bulunan firari sanık, 2012 senesinden, derneğin kapatıldığı döneme kadar bu görevini sürdürdü. Belirtilen sözde yardım derneği ise birkaç sene sonrasında KHK ile kapatıldı. 

Firari sanık direkt cezaevine gönderildi

Firari sanık Mustafa C., FETÖ hükümlüsü olduğu ve hakkında kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu gerekçesiyle polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)