MİT’ten “üst düzey” operasyon

MİT, YPG/PKK’nın Suriye’deki Kobani bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirlediği sözde 2 üst düzey teröristi öldürdü. Teröristlerden birinin yürütme komitesi görevlisi diğerinin de savunma komitesi başkanı olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 22.04.2022, 12:13 22.04.2022, 17:39
MİT’ten “üst düzey” operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı tarihi bir başarıya daha imza attı. Sınır ötesinde sık sık operasyon gerçekleştirerek Milli Savunma Bakanlığı ile koordine biçimde ilerleyen MİT, milli ve yerli SİHA’nın kullanıldığı üst düzey operasyonlardan birini bugün tamamladığını duyurdu. Suriye’nin Kobani bölgesinde faaliyet gösterdiği belirlenen, YPG/PKK’nın Aynularab Savunma Komitesi Eş Başkanı olarak bilinen Rohani Kobani kod isimli Rodin Abdulkadir Muhammed ile YPJ örgütünün sözde Kobani Yürütme Komitesi Üyesi Dilar Halep kod isimli Ranya Henan öldürüldü. 



Teröristlerle toplantı gerçekleştirmek için yoldalardı

MİT, SİHA ile tespit ettikleri bir otomobilin içinde bulunan sözde yetkili teröristlerin kimliğini tespit ettikten sonra izlemeye aldı. Öğle saatlerinde teröristlerle görüşmek için yola çıktığı belirlenen araç bir süre izlendi ve sivil yerleşim birimlerinden uzaklaşması beklendi. Mezra ve köylerin yer aldığı şehirden uzaklaşan otomobil, Aynularab’da ıssız bir noktaya geldiğinde yerli ve milli akıllı mühimmat sayesinde tam isabetle vuruldu. Araç, tek atışla hurda yığınına dönerken teröristlerin de öldüğü bilgisi verildi. 



Yabancı uyruklu heyetlerle de görüşüyorlardı

Ranya Henan isimli kadın teröristin 15 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı’nda şehit düşen Uzman Onbaşı Mesut Çelik ile Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’tan sorumlu olduğu ve aynı saldırıda 8 Türk askerinin de yaralandığı bildirildi. Henan, Rakka’da koalisyon güçlerinden aldığı destekle DEAŞ’taki kadın teröristlerden sorumluydu. Kobani sorumlusu olarak bölgeye gelen ABD ve diğer askeri liderler ile yabancı uyruklu heyetlerle görüşme halindeydi. 

Yorumlar (0)