MİT’ten Suriye’de operasyon: Haydar Demirel etkisiz hale getirildi

MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyon çerçevesinde PKK/YPG’nin sözde Hol Eyaleti Genel Sorumlusu Bager Türk kod Haydar Demirel'i etkisiz duruma getirildi.

GÜNDEM 13.05.2023, 11:28
MİT’ten Suriye’de operasyon: Haydar Demirel etkisiz hale getirildi

PKK/YPG çatısı altında Suriye, Irak ve Türkiye’de birden fazla alanda çalışma sağlamasının sonrasında Hol Eyaleti Genel Sorumluluğuna alınan Brüsk/Bager Türk/Bager Kemal kod Haydar Demirel, MİT’in Suriye/Tel Hamis’te düzenlediği operasyonla etkisizleştirildi.

1997-2000 dönemleri arasında Hatay/Amanoslar’da çalışma sağladığı süre zarfında Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na karşı eylemleri düzenleyen Haydar Demirel 2010 senesinde Hakkari’nin ilçesi Şemdinli’de iki farklı eylemde bulunmuştu.

Eğitim verirken yakalandı

Haseke Eyaleti Genel Sorumlusu olarak çalışma sağlayan Haydar Demirel, 2020 senesinden bu zamana kadar MİT’in takibindeydi.

MİT’in bölgede çalışma sağlayan ajanları Haydar Demirel'in, sözde Hol Eyaleti Genel Sorumlusu olarak Suriye Tel Hamis’te olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından PKK/YPG sözde alay sorumlusu ve tabur sorumlusu ile beraber, örgüt üyelerince askeri eğitim verdiği sırada etkisiz hale getirildi.

Yorumlar (0)