MİT’ten operasyon: Çeko Pir Saad Ali Bedel etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzey bölgesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, PKK/KCK’nın sözde Sincar askeri kanat sorumlusu Çeko Pir Saad Ali Bedel etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör mensuplarına yönelik operasyonlarına devam ediyor. Bu noktada çalışma sağlayan MİT, Irak'ın kuzeyinde bir operasyon gerçekleştirdi.
Eylem planı yaptığı tespit edildi
PKK/KCK’nın sözde Sincar askeri kanat sorumlusu Çeko Pir Saad Ali Bedel'in, kolluk kuvvetleri üslerine karşı düzenlenene eylemlere katılım sağladığı ve MİT'e yönelik örgüt tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ise elebaşı olduğu tespit edilmişti. MİT, Bedel'in Sincar'da gerçekleştirdiği eylemlerini takip etmesi adına özel ekip görevlendirdi. Söz konusu ekip, terörist Saad Ali Bedel'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Musul'da bulunan Başika üs bölgesine karşı yeni bir eylemde bulunacağını belirlemesinin ardından operasyon için yeşil ışık yakıldı.
Saldırıları yönetiyordu
MİT tarafından Sincar'da gerçekleştirilen operasyonun ardından etkisiz duruma getirilen Bedel’in MİT'e yönelik gerçekleştirilen faaliyetleri ve TSK'nın Başika/Gedu Üssü'ne karşı saldırıları idare eden terörist olduğu aktarıldı.