MİT’ten nokta atışı! PKK’nın sözde yöneticisi öldürüldü

Kuzey Irak’ta terörle mücadele çalışmalarına devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri arasında bulunan Hüseyin Şibli’yi başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi. 

GÜNDEM 19.06.2022, 11:44
MİT’ten nokta atışı! PKK’nın sözde yöneticisi öldürüldü

Süleymaniye’de öldürülen Şibli, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetiminde yürütme konseyi eş başkanı olarak görevlendirilmişti. ‘Ferhat Derik’ kod adını da kullanılan Şibli, PKK’nın ana kademe kadrosu tarafından Irak’ta terör eylemlerini koordine etmek için bölgeye gönderilmişti. 


 

Süleymaniye’de etkisiz hale getirildi

Öte yandan Kandil kadrosunun, Hüseyin Şibli’nin dış ülkelerdeki yakın ilişkilerini kullanarak Kuzey Irak bölgesinde yeni bir terör oluşumu kurmayı amaçladığı tespit edildi. MİT’in uzun soluklu istihbarat çalışmaları neticesinde Süleymaniye’de konumu tespit edilen Hüseyin Şibli, başarılı bir operasyonla öldürüldü. Şibli, aynı zamanda terör örgütünün üst düzey yöneticileri arasında yer alan ‘Şahin Cilo’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin’e de yakın isimlerden biriydi. 

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde kanlı terör eylemlerini planladı

Hüseyin Şibli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın Suriye’de yaşadığı dönemlerde PKK’ya katıldı. Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde uzun yıllar kanlı terör eylemleri planlayan Şibli, 2014 yılında terör örgütünün Suriye oluşumunu koordine etmek için görevlendirildi. Şibli, 2019 yılından bu yana terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez konseyi eş başkanı olarak görev yapıyordu.

Yorumlar (0)