MİT’ten büyük operasyon! PKK’nın üst düzey ismi öldürüldü

Alınan istihbarat bilgileri neticesinde konumu tespit edilen, PKK’nın sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu Mehmet Erdoğan, MİT’in başarılı operasyonuyla öldürüldü. 

GÜNDEM 23.05.2022, 11:40
MİT’ten büyük operasyon! PKK’nın üst düzey ismi öldürüldü

‘Ahmet Rubar’ kod adı ile tanınan Mehmet Erdoğan, PKK’nın sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu olarak terör saldırılarına öncülük ediyordu. Alınan istihbarat bilgileri ve bölgede yapılan incelemeler sonucu konumu tespit edilen Mehmet Erdoğan’ın Mahmur Kampı’nda yaşadığı ve Hacı Mirza Ali ismiyle sahte bir kimlik çıkarttığı belirlendi. 

Mahmur’da öldürüldü

Tamamlanan tespit çalışmaları sonrası harekete geçen MİT, Mehmet Erdoğan’ı merkeze alan büyük çaplı bir operasyon hazırladı. Mehmet Erdoğan, MİT personellerinin yer aldığı operasyonla 21 Mayıs Cumartesi günü Mahmur’da etkisiz hale getirildi. 

HPG’nin üst düzey yöneticileri arasında yer alıyordu

Mehmet Erdoğan, PKK’nın bombalı ve silahlı eylemlerini organize eden HPG Komuta Konseyi’nin de önde gelen yöneticileri arasında yer alıyordu. Etkisiz hale getirilen terörist, geçmiş dönemde de örgütün sözde medya savunma alanlarına bağlı Hakurk Eyalet Yöneticisi ve Avaşin Eyalet Yöneticisi olarak görevlendirilmişti. Türkiye’ye yönelik pek çok terör saldırısına öncülük yaptığı bildirilen Mehmet Erdoğan’ın etkisiz hale getirilmesi ile örgüte önemli bir darbe daha vurulmuş oldu. 30 yılı aşkın süredir PKK mensubu olan Mehmet Erdoğan, 2000’li yıllardan itibaren örgütün yönetici kadrosunda yer almaya başlamıştı. 

1990’lı yıllarda pek çok terör eylemi planladı

1990’lı yıllarda pek çok Mehmetçik’in şehit düşmesine sebep olan terör eylemlerini planlayan Erdoğan, ’anayasal düzeni yok etmeye yönelik teşebbüs’ ve ‘ülkenin ve devletin bütünlüğünü bozma’ suçlarından uzun süredir aranıyordu. 

Yorumlar (0)