MİT ve TSK'dan operasyon: PKK'nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu etkisiz hale getirildi

TSK ve MİT ortak operasyonu sonucunda, PKK/KCK'nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu olarak bilinen 'Cevher' kod adlı terörist Mehmet Emin Ekinci, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara'da etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 13.09.2021, 11:32 13.09.2021, 12:01
MİT ve TSK'dan operasyon: PKK'nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu etkisiz hale getirildi

Terörle mücadelesini yurt içinde ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdüren Türkiye, örgütün sözde üst düzey isimlerine yönelik operasyonlarına devam ediyor.

PKK/KCK’nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT ve TSK tarafından yapılan son operasyon ise Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine oldu. 

MİT ve TSK tarafından  Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen ortak operasyon sonucunda PKK/KCK'nın sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu olarak bilinen 'Cevher' kod adlı terör örgütü mensubu Mehmet Emin Ekinci, etkisiz hale getirildi.

Üst düzey yöneticilerin iletişimini koordine etmekle görevliydi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilerde, PKK/KCK eylemlerinde yer alan Ekinci'nin 2011 yılında Irak'a geçerek terör faaliyetlerini burada sürdürdüğü aktarıldı. 

Ardından Irak'ın Kandil ve Zagros bölgesinde sözde örgüt yöneticilerinin yardımcılığını yapan Ekinci, 2020 yılında terör örgütüne darbe vuran operasyonlardan sonra Gara'ya geçti.

Gara'da etkisiz hale getirilen "Cevher" kod adlı teröristin, terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinin Kandil ve Sincar'da iletişimini koordine ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)