MİT ve jandarmadan ortak operasyon: 2 DEAŞ’lı terörist yakalandı

Ankara’da şehirde sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirlenen 2 DEAŞ’lı terörist MİT ve jandarmanın düzenlediği ortak operasyonla kıskıvrak yakalandı.

GÜNDEM 09.01.2021, 12:05 10.01.2021, 12:05
MİT ve jandarmadan ortak operasyon: 2 DEAŞ’lı terörist yakalandı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve MİT Ankara Bölge Başkanlığı’nca terör örgütü DEAŞ’ın şehirde sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ihbarının ardından harekete geçildi.

Ekipler tarafından Suriye Deyrizor’da DEAŞ saflarında sivillere dair katliamlar yaptıkları belirlenen Suriye uyruklu M.H. ve M.E.H. yakın takibe alındı.

Şüpheliler takip edildiğini anlayınca yerini değiştirdi

Şüpheliler, Yenimahalle’de bulunan metruk bir binada kalıyordu. Ekipler tarafından adresin izlenmeye başlandığını fark eden şüpheliler, yer değiştirerek aynı ilçedeki Yakacık Mahallesi’nde bulunan bir konteynıra geçti.

Kıskıvrak yakalandı

Zanlılar izlerini kaybettirdiklerini düşünürken, bir zaman geçtikten sonra Suriye’de bulunan çatışma bölgesindeki örgüt mensuplarıyla irtibata geçti.

M.H. ve M.E.H. yapılan ortak operasyon neticesinde saklanmış oldukları konteynırda kıskıvrak yakalandı. Adresteki aramalarda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin verdiği ifadeler neticesinde soruşturmanın genişletileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)