MİT TIR'ları davasında yeni gelişme

Davada müebbet hapis ile yargılanan dönemin Adana Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Kısım Amiri, Ö.M.G., tutuklandı.

GÜNDEM 08.01.2021, 18:14 09.01.2021, 15:24
MİT TIR'ları davasında yeni gelişme

MİT TIR'larının durdurulmasına dair davada müebbet hapis alan dönemin Adana Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Kısım Amiri Ö.M.G., Antalya'da gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

İstihbarat Şube Müdürlüğü, Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlar büro Amirliği ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından haklarında yakalama kararı olan kişilere dair çalışmalar gerçekleştirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Kısım Amiri'ne tutuklama

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde süren, 2014 yılında Adana ilinde MİT TIR'larının durdurulmasına dair, "Devletin güvenliğine dair gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla açıklama, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma, devletin gizli kalması gereken bilgilerini askeri veya siyasal casusluk için temin etmek" suçlarından hapis cezası alarak yargılanan ve 2019 senesinden bu zamana dek dönemin Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Kısım Amiri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ö.M.G. ve kendisine yardımda bulunduğu tespit edilen E.K.'nin Antalya'da olduğu öğrenildi.

Yapılan operasyon sonucunda gözaltına alınan zanlılardan Ö.M.G, sevk edilmiş olduğu adli makamlar tarafından tutuklandı, E.K'nin ise hakkındaki soruşturmanın sürdüğü başka bir şehre gönderildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)