MİT'ten sınır ötesine operasyon!

Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyinde bulunan Bab ilçe merkezinde DEAŞ terör örgütüne yönelik ortak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 1 ton patlayıcı ele geçirildi.

GÜNDEM 03.08.2019, 15:42 03.08.2019, 15:44
MİT'ten sınır ötesine operasyon!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Jandarma İstihbarat Birimleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyinde bulunan Bab ilçe merkezinde terör örgütü DEAŞ'ın bir bomba imalathanesinin bulunduğu bilgisi üzerine, patlayıcı madde uzmanlarının nezaretinde operasyon gerçekleştirdi. 

Suriye'de ve Türkiye'de birçok bombalı eylem düzenlemeyi planlayan DEAŞ'lı teröristler, operasyon sonucunda yurt içine giremeden ve eylem yapma fırsatı bulamadan bomba düzenekleriyle birlikte yakalandı.

1 ton patlayıcı ele geçirildi

Bomba imalathanesinde yapılan arama sonucunda cep telefonu, telsiz, basma/baskıdan kurtulma, mekanik zamanlayıcı, kütleye duyarlı, sarsıntıya duyarlı ve elektronik kart ile patlatılma özelliği olan toplam 80 adet EYP düzeneği ve bu düzeneklerde kullanılan içinde dinamit lokumu ve fabrikasyon patlayıcıların da yer aldığı yaklaşık 1 ton patlayıcı ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyon ile patlayıcı yapımında kullanılan 833 adet elektrikli fünye, 300 adet batarya ile 480 adet EYP düzeneği hazırlanabilecek diğer malzeme ve canlı bomba yelekleri ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelerin incelenmesiyle birlikte DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yapımında bilinen her türlü tekniğin kullanıldığı ve gerçekleştirilen operasyonla birçok büyük ve kanlı saldırının engellendiği öğrenildi. 

Yorumlar (0)