MİT'ten PKK'ya çok ağır darbe!

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurdu. MİT operasyonu sonucu "kırmızı liste"den Murat Kalko öldürüldü. Üst düzey 6 terörist ise iki ayrı operasyonla etkisizleştirildi.

GÜNDEM 16.08.2020, 15:04
MİT'ten PKK'ya çok ağır darbe!

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbari çalışmaları neticesinde bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Murat Kalko, Hakurk'ta etkisiz duruma getirildi.

Agit Garzan kod adlı Murat Kalko'nun içinde bulunduğu aracı tespit eden Millî İstihbarat Teşkilatı, kordinatları Türk Silahlı Kuvvetlerine vererek eli kanlı teröristin etkisiz hâle getirilmesini sağladı. 

Etkisiz duruma getirilen bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Hakurk eyaleti sorumlusu Murat Kalko, 1993'te örgüte katıldıktan sonra yıllar içerisinde çok sayıda silahlı saldırı ile öldürme olaylarının faili olarak İçişleri Bakanlığının "Terörden Aranlar Listesi"nde "Kırmızı Kategori"de aranıyordu.

6 üst düzey daha etkisiz!

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) istihbaratıyla 13-14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen iki ayrı operasyonda ise sansasyonel eylem hazırlığı içinde olan bölücü terör örgütü PKK'nın 6 üst düzey ismini daha etkisiz hâle getirildi.

Etkisiz hâle getirilen 6 teröristin, bölücü terör örgütü PKK'da "özel güç ve istihbarat mensubu" olarak eylemler düzenledikleri bildirildi.

Teröristlerin, bölücü terör örgütü PKK'nın silahlı eylemlerine başladığı 15 Ağustos'un yıl dönümünde sansasyonel eylemler planladığı belirlendi.

Operasyonlar nedeniyle örgütten kaçışlar arttı

Daha önce Irak'ın kuzeyindeki PKK alanlarından kaçarak teslim olan teröristler ifadelerinde, MİT'in ve TSK'nın, son dönemde örgütün faaliyetlerinin bertaraf edilmesine yönelik Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonların PKK'yı ciddi biçimde sarstığını ve örgütten kaçışları artırdığını söyledi.

Güvenlik uzmanları ise bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik bu gibi nokta operasyonların, örgütün tepe yöneticilerini Irak'ın kuzeyinde hareket edemez hale getirdiğini belirttiler. Güvenlik uzmanları, inlerinden başlarını dahi çıkaramayan üst yöneticilerin bir araya gelememesi nedeniyle sözde PKK Başkanlık Konseyi üyelerinin örgüt kadroları üzerindeki kontrolünü kaybetmeye başlamasına yol açtığına vurgu yaptı.

Yorumlar (0)