MİT'ten nokta operasyon! PKK terör örgütüne büyük darbe!

Suriye'nin Kamışlı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda PKK terör örgütüne büyük darbe vuruldu. İran asıllı terörist Yusif Mehmud Rebani, MİT’in düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 12.08.2022, 10:03
MİT'ten nokta operasyon! PKK terör örgütüne büyük darbe!

Terör örgütü PKK/YPG'ye karşı operasyonlarına devam eden MİT, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde, PKK’nın sözde eyalet sorumlusu İran asıllı Yusif Mehmud Rebani'yi etkisiz hale getirdi.

PKK’nın İran kolunda görevli teröriste, MİT operasyonu

İddiaya göre MİT, PKK'nın Haftanin sözde eyalet sorumlusu olduğu süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılan saldırıların talimatını veren terörist Rebani'nin Suriye'de olduğunu tespit etti.

Araştırmaların derinleştirilmesinden sonra operasyonu düzenleyen MİT, terörist Rebani ile yanında bulunan sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu "Ruhaz Amude" kod adlı Mazlum Esat'ı etkisiz hale getirdi. Operasyonu gerçekleştiren ekip, ardından güvenli bir şekilde Türkiye'ye döndü.

1990'lı yıllarda PKK'ya katılan terörist Rebani'nin, 2010 yılında örgütün İran kolu PJAK'ın sözde en üst yürütme organı olarak değerlendirilen "Koordinasyon Komitesi"nde sorumlu olarak görev aldığı aktarıldı.

2014'te Irak'ın Kandil bölgesinde gerçekleştirilen örgüt konferansından sonra sözde Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi'nin kurucu eş başkanı olarak görevlendirilen Rebani, aynı dönemde PKK'nın silahlı kanadı HPG Askeri Konseyi'nin de kurucu üyelerinden biri oldu. 

Birçok saldırıyı organize etti

2018 yılında Pençe harekatlarından önce stratejik öneme sahip olduğu belirtilen sözde HPG Haftanin eyalet sorumluluğunu yapan terörist, Haftanin'deki terörist faaliyetleri esnasında TSK'ya yönelik gerçekleştirilen birçok eylemi organize etti.

2021'de Barış Pınarı Harekatı'nda Terörist Rebani, terörden arındırılmış olan Rasulayn’ın sınır komşusu Amude-Derbesiye’de sözde eyalet sorumlusu olarak görevlendirildi.

Yorumlar (0)