MİT Suriye’de, 2 terörist gözaltında

MİT, terör örgütü DEAŞ’ın eylem hazırlığında olduğunu tespit ederek Suriye’de operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan teröristler, Türkiye’ye getirildi. 

GÜNDEM 18.04.2022, 15:05 19.04.2022, 09:22
MİT Suriye’de, 2 terörist gözaltında

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’ye yönelik bazı saldırılar gerçekleştireceği yönünde iddialarla harekete geçti. Suriye’ye geçen MİT personelleri, burada gerçekleştirdiği sessiz sedasız operasyonla eylem hazırlığında olan 2 teröristi canlı olarak ele geçirdi. 

DEAŞ üyeleri Hatay’a getirildi

Eylem hazırlığındaki 2 DEAŞ üyesi, Türkiye’ye getirilerek Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Mustafa Kılıçlı ve Orhan Moran isimli iki kişi, alınan ön ifadelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki varlığına karşı eylem planladıklarını itiraf etti. Ayrıca bu iki kişinin Suriye’deki DEAŞ unsurlarına çeşitli şekillerde yardım ettikleri de belirlendi.



Dosta güven, düşmana korku

Yurt içinde olduğu kadar sınır ötesinde de operasyonlarına hızla devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı, geniş ağı sayesinde terör unsurlarının attığı adımdan haberdar olma yetkisine sahip. Bu özellik sayesinde Türkiye’ye ve Türk halkına yönelik pek çok operasyonu başlamadan bertaraf etmeyi başaran Teşkilat, en son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar sınır ötesindeki varlığını etkin şekilde sürdürmekte kararlı.
 

Yorumlar (0)