MİT, Suriye'de sözde tugay komutanını öldürdü

MİT'in Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki en kalabalık gruplarından biri olan sözde Çavreş tugayının sorumlusu Nejdet Dağlarer etkisiz hale getirildi. 

GÜNDEM 14.10.2022, 10:45 15.10.2022, 08:52
MİT, Suriye'de sözde tugay komutanını öldürdü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın büyükbaşlarını yok etmeye devam ediyor.

Çavreş Tugayı Sorumlusu öldürüldü

Bu kapsamda MİT, terör örgütü PKK'nın karargahı Suriye/Şeddade’de bulunan Çavreş Tugayı Genel Sorumlusu Geli Serhat kod Nejdet Dağlarer’i etkisiz hale getirdi.

Geli Serhat kod adlı Nejdet Dağlarer, Türkiye’de gerçekleştirdiği eylemler ve Suriye’de TSK’ya yönelik eylemleri sebebiyle Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hedef listesine girmişti.

2009 yılında PKK'ya katıldı

2009’da PKK kırsal kadrolarına katılan Nejdet Dağlarer, 2012’de Hakkari’nin İran sınırında bulunan Şemzinan bölgesinde silahlı faaliyetlerini sürdürdü. Bölgede bulunduğu süre içinde güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada elinden yaralandı.

Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekâtlarında teröristlerin komutanlığını yaptı

Türkiye’deki faaliyetlerinden sonra 2016’da Irak’a, daha sonra ise Suriye’ye geçen Nejdet Dağlarer, Halep bölgesinde uzun bir süre faaliyet gösterdi. Suriye’deki terörist faaliyetleri sırasında Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekâtlarında teröristlerin komutanlığını yaptı.

Sözde tugay sorumlusuydu

2020’de Kobani Eyaleti Tünel ve Mevzilendirme Sorumlusu olan Geli Serhat kod Nejdet Dağlarer, etkisiz hale getirildiği sırada örgütün kırsal kadrolarından müteşekkil Çavreş Tugayı sorumlusuydu.

Güvenlik kaynakları; Suriye’de bulunan en kalabalık terörist birliklerden biri olarak bilinen Çavreş Tugayı Sorumlusu’nun etkisiz hale getirilmesinin, söz konusu örgütün Suriye’deki yapısına zarar verdiğini aktarıyor.

Yorumlar (0)