MİT, sansasyonel saldırıyı önledi!

Büyükşehirlerde sansasyonel saldırı hazırlığı yapan ve patlayıcılarla Türkiye'ye giriş yapan 2 Suriyeli terörist yakalandı.

GÜNDEM 09.09.2020, 10:41 09.09.2020, 17:28
MİT, sansasyonel saldırıyı önledi!

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarma, Mardin'de yürüttükleri ortak operasyonla, büyükşehirlerde gerçekleştirilmesi planlanan bombalı terör saldırısını önledi.

2 Suriyeli teröristin Suriye'den patlayıcılarla Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yaptığını teknik ve fiziki takip sonucu tespit eden Millî İstihbarat Teşkilatı, jandarma ile gerçekleştirdiği ortak operasyonda Suriyeli 2 teröristi ve onlara yurt içinde yardım eden T.C. vatandaşı bir kişiyi yakaladı.

Teröristlerin büyükşehirlerdeki AVM ve pazar yerleri gibi halkın yoğun olduğu noktalarda büyük çaplı sansasyonel saldırı planladığı, yüklü miktarda bombaları yoğun noktalarda patlatarak yüksek can kaybı oluşturmaya çalıştığı ve bu şekilde sansasyonel bir eyleme imza atmak istedikleri belirlendi.

Gece yarısı operasyon yapıldı

Mardin İl Jandarma Komutanlığından kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekat) ve yiğit komando timleri tarafından Suriye uyruklu G.E.E'nin evine gece yarısı yapılan operasyon neticesinde Suriye uyruklu teröristler M.N. ve E.T. yakalandı. Teröristlerin kaldığı evde 2 sırt çantası içerisinde yaklaşık 15 kilogram plastik patlayıcı madde, 4 adet ateşleme anahtarı, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet hafıza kartı, 4 adet 9 voltluk pil ele geçirildi. Delil incelemesi için teröristlerin üzerindeki 3 adet cep telefonuna el konuldu.

PAMİT (Patlayıcı Madde İmha Timi) tarafından incelenen patlaycı maddenin tahribat gücünün son derece yüksek olduğu, patlatılması durumunda 3 katlı bir binayı yıkabileceği belirtildi.

Suriyeli 2 terörist ile birlikte, onlara Türkiye içinde yardım eden zanlının jandarmadaki sorgularının devam ettiği, işlemleri tamamlandıktan sonra adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)