MİT, PKK'nın lojistik sorumlusunu paketledi!

Bölücü terör örgütü PKK'nın lojistik sorumlusu İbrahim Parım, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) düzenlediği operasyon ile Irak'ın Sincar bölgesinde paketlenip Türkiye'ye getirildi.

GÜNDEM 10.02.2021, 15:53 11.02.2021, 09:46
MİT, PKK'nın lojistik sorumlusunu paketledi!

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın lojistik sorumlusu İbrahim Parım'ın Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen operasyon ile Irak'ın Ezidi nüfusun yoğun olduğu Sincar bölgesinde yakalandığı ve paketlenerek Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Irak'ın Suriye sınırında bulunan ve bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın kontrolü altındaki Sincar'da lojistik sorumlu olarak faaliyet gösterdiği saptanan İbrahim Parım (kod adı: Laşer), Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu sonucu yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı doğrultusunda, Millî İstihbarat Teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ortak çalışmasında Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya devam edilen İbrahim Parım'ın, PKK yönetimi tarafından Kobani'de yaşanan çatışmaları protesto etmek için 6-8 Ekim 2014 tarihinde Van'da gerçekleştirilen sokak eylemlerinde görev aldığı, 2015 yılında ise bölücü terör örgütü PKK'nın kırsal kadrosuna geçtiği tespit edildi.

Yorumlar (0)