MİT kumpası davasında karar açıklandı

FETÖ’nün 7 Şubat MİT kumpası davasında içlerinde eski emniyet müdürlerinin de yer aldığı 9 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

GÜNDEM 03.03.2021, 12:14 04.03.2021, 09:09
MİT kumpası davasında karar açıklandı

FETÖ’nün 7 Şubat 2021 tarihinde MİT Başkanı Fidan’ın da içlerinde bulunduğu kimi kamu görevlilerini ifadeye çağırmasına dair 10’u tutuklu toplamda 18 sanığın yargılanmış olduğu dava sona erdi.

9 sanık için ağırlaştırılmış müebbet

Mahkeme, “Şiddet ve cebir kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçuyla eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Kazım Aksoy ve Ali Fuat Yılmazer’in de içlerinde olduğu 9 sanık için müebbet hapis cezasına hükmetti.

Hakan Fidan ve MİT görevlilerini gözaltına almak istediler

FETÖ, 9 sene önce seçilmiş hükümeti yıkmak için Emniyet ve yargı içinde örgütlenmiş militanlarını harekete geçirip, dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile kimi Mit görevlilerini gözaltına almak istedi.

MİT Başkanı Hakan Fidan ve kimi MİT görevlilerini ifadeye çağırıp kumpası hayata geçiren FETÖ’cülerin amacı aslında hükümeti devirmekti.

Hükümetin karşı hamleleri ve Erdoğan’ın talimatıyla Hakan Fidan’ın ifadeye gitmemesi ve sonrasında MİT görevlilerine getirilen yasal koruma kalkanıyla FETÖ’nün 7 Şubat kumpası da boşa çıkartılmış oldu.

Yorumlar (0)