MİT, ciğerimizi yakan o şerefsizi paketledi!

Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT), Kayseri'de 2016 yılında 15 askerin şehit olmasına neden olan hain terör saldırısının faillerinden birini paketledi. PKK'lı terörist Ferhat Tekiner'in yakalandığı ve Türkiye'ye getirildiği bildirildi. 

GÜNDEM 23.10.2020, 13:11 23.10.2020, 13:31
MİT, ciğerimizi yakan o şerefsizi paketledi!

Bölücü terör örgütü PKK, 2016 yılında Kayseri'de askerleri taşıyan bir halk otobüsünü hedef almış, 15 asker şehit olmuştu.

Hain saldırının faillerinden biri olan PKK'lı terörist Ferhat Tekiner'ın yakalandığı bildirildi.

Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) ile emniyetin birlikte operasyon düzenlediği ve "Fırat/Botan" kod adlı teröristin Irak'ın kuzeyinde yakalandığı ifade edildi. 

PKK'lı terörist Ferhat Tekiner'in hakkında yakalama kararının olduğu ve Türkiye'ye getirildiği kaydedildi. 

Ne olmuştu?

Kayseri'de 17 Aralık 2016 tarihinde 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli olan askerler hedef alınmıştı. Çarşı iznine çıkan askerler, Zincidere Mahallesi'nde bulunan tugayda halk otobüsüne binmişti. 

Halk otobüsü, Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi Yerleşkesi'nin önünde bulunan durağa yanaşmış, o esnada söz konusu otobüsün yanındaki patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmişti. Hain terör saldırısı, 15 askerin şehit olmasına ve 54 askerin yaralanmasına neden olmuştu.

PKK'lı terörist Ferhat Tekiner'in, "Kendal/Deniz" kod adlı Kenan Çiçek'e patlayıcı yüklü aracı teslim ettiği ortaya çıkmıştı. 

Alçak saldırıyı kısa bir süre sonra TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmişti. Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin özellikle hedef alındığı ifade edilmişti. Hain teröristler, söz konusu askerlerin "Kürtlere soykırım yaptığını ve binlerce kişinin ölümüne neden olduğunu" ileri sürmüştü. 

Yorumlar (0)