Minsk Eş Başkanı ABD suskunluğunu bozdu!

AGİT Minsk Grubu'nun 3 eş başkanından Fransa ve Rusya, çatışmaların başından bu tarafa net biçimde Ermenistan'ın yanında yer almış, ABD tarafsız görünmek istemişti. ABD sessizliğini bozdu ve Ermenistan'a desteğini açıkladı.

GÜNDEM 16.10.2020, 09:15 16.10.2020, 17:04
Minsk Eş Başkanı ABD suskunluğunu bozdu!

Azeryacan ve Ermenistan arasındaki sorunu çözmeleri için yaklaşık 30 yıl önce kurulan AGİT Minsk Grubu'nun neden sorunu çözemediği iyice somutlaştı.

Azerbaycan topraklarının 30 yıla yakın zamandır işgal altında bulunması, Azerbaycan sivillerine soykırım uygulanması, sıkça Azerbaycanlı sivillerin hedef alınması, sıkça çatışmaları başlatan tarafın hep Ermenistan olması net bir şekilde ortada dururken Türk düşmanlığı yapan Fransa ve Rusya, 27 Eylül'de Ermenistan'ın sivillere saldırmasıyla başlayan çatışmalarda da açıkça Ermenistan'ın yanında durdu. Bir süredir tarafsız görünmeye çalışan bir diğer AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı Amerika ise sonunda içindeki kini kustu.

Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarla ilgili konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ın kendini savunabilmesini umuyoruz" ifadesini kullandı. ABD'nin Atlanta şehrinde WBS radyosuna demeç veren Mike Pompeo, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteği eleştirti, Türkiye'nin devreye girerek Azerbaycan'a askerî kaynak sağlayıp mevcut riski artırdığını ve Dağlık Karabağ'daki çatışmanın ateş gücünü kuvvetlendirdiğini ileri sürdü.

Rusya'dan alçak açıklama:
Dağlık Karabağ'ın statüsü için karar verilmeli!

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında insani ateşkes ilan edildiğini ancak bir gözlem mekanizması kurulması hususunda henüz bir anlaşma yapılmadığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, asıl amaçlarının her iki ordu arasında bir anlaşma yapılması ve iki ordu arasında ortak bir gözlem mekanizması oluşturulması olduğunu söyledi.

Böyle bir mekanizmanın kurulması için adım atılmasını umduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Azerbaycan'a ait olan, 30 yıldır Ermeni işgali altında bulunan ve BM'nin 4 kararıyla da Ermenistan'ın işgalci konumda olduğu sabit olan Dağlık Karabağ ile ilgili alçak ifadeler kullandı. Mariya Zaharova, "Dağlık Karabağ'ın statüsü için nihai kararın verilmesi gerekiyor." dedi.

AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkeler (ABD, Fransa ve Rusya) tarafından üzerinde çalışılmaya devam edilen önerilerin müzakere masasında beklediğini belirten Mariya Zaharova, "Dağlık Karabağ'ın nihai statüsünün belirlenmesinden önce güvenilir bir diyalog sağlanması" gerektiğini ifade etti.

Tarihi şerefsizler yazıyor, destanı Azerbaycan!

27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00'dan itibaren binlerce fotoğraf, video ve belge sunan Azerbaycan'ın tüm delilleri görmezden gelinirken, canlı canlı yaşadığımız tarih, Paşinyan'a mikrofon uzatan Batı basını ile sürekli uluslararası kamuoyuna tezvirat pompalayan alçak devlet başkanları tarafından yazılıyor.

Tıpkı sözde Ermeni soykırımı yalanı gibi, gözlerimizin önünde yalan tarih yazılırken kahraman Azerbaycan ordusu da destan yazmaya devam ediyor.

Aliyev'den yeni müjdeler!

Azerbaycan Lideri İlham Aliyev, sosyal medya hesabından, "Yaşasın ihtişamlı Azerbaycan ordusu! Karabağ Azerbaycan'ındır" diyerek kurtarılan yeni yerleri açıkladı.

İşte işgalden kurtarılan yeni topraklar:

- Ariş köyü (Fuzuli ilçesi)
- Düşulu köyü (Cebrail ilçesi)
- Edishe köyü (Hocavend ilçesi)
- Düdükçi köyü (Hocavend ilçesi)
- Edilli köyü (Hocavend ilçesi)
- Çıraguz köyü (Hocavend ilçesi)

Yorumlar (0)