Minik Serçe'den İranlı kadınlara destek: "Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir"

İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alınan Mehsa Emini'nin ölümünün ardından başlayan gösterilere destek veren Sezen Aksu "Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 29.09.2022, 09:58 30.09.2022, 08:51
Minik Serçe'den İranlı kadınlara destek: "Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir"

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı iddiası üzerine ahlak polislerinin gözaltına aldığı Mahsa Emini'nin ölümü ülkeyi adeta ayağa kaldırdı. 

Ülkenin batısından başlayarak Tahran'a kadar ulaşan gösteriler devam ederken, dünya genelinden de destekler geliyor.

Sezen Aksu'dan İranlı kadınlara destek

Saçlarını keserek ve başörtülerini yakarak eylem yapan kadınlara bir destek de ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan geldi.

Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir"

Resmi internet sitesinden açıklama yapan ve "Özgürleşme mücadelesi veren bütün İran ve dünya kadınlarının cesareti önünde saygıyla eğiliyorum." sözlerini kullanan Aksu, şunları söyledi:

''Uzun zamandır karmakarışık düşünce ve duygularla olup biteni izliyorum, acaba diyorum bu ataerkil erkek terazisinde eşitlenebilmek için kaç ton acı lazım? Özgürlük kaç ölüm ister? Kaç evlat, kaç kadın, kaç savaş, kaç kavga, kaç işkence, kaç cehennem ister? 

İranlı kadınlar bu kederli geçmişin örtüsünü yırttılar, iyi insanları yanlarına aldılar, ateşin üzerine üzerine yürüyorlar. Genç yaşta hayatı elinden alınan Mahsa Amini ve özgürleşme mücadelesi veren bütün İran ve dünya kadınlarının cesareti önünde saygıyla eğiliyorum... 

Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir."

Yorumlar (0)