Minik Leyla’nın davasında şok eden gelişme: AFAD personeli yardım etmiş

Ağrı’da 2018 senesinde kaybolan ve 18 gün süren aramalardan sonra cansız bedeni bulunan Minik Leyla’nın davası yeniden görülmeye başlandı. Davanın seyrini değiştirecek bir ses kaydının bulunduğu iddiası ortaya atıldı. 

GÜNDEM 28.05.2021, 18:12 30.05.2021, 09:15
Minik Leyla’nın davasında şok eden gelişme: AFAD personeli yardım etmiş

15 Haziran 2018 senesinde Ağrı Bezirhane köyünde kaybolan Şükran ve Nihat Aldemir çiftinin kızları Leyla, 18 gün süren yoğun çalışma sonucunda bulunmuştu. Köye 3 km uzaklıktaki Kurudere’de cansız bedeni bulunan Leyla’nın katil zanlısı olarak amcası Yusuf Aydemir gösterilmişti. Yusuf Aydemir, asılsız iddialar ortaya atmış ve belirtilene göre kardeşi Nihat ve yengesi Şükran ile aralarında husumet olduğu için Leyla’yı kaçırmıştı. 

2 Ekim 2020’de karar verildi

Haziran 2018’de Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülmeye başlanan dava, 2 Ekim 2020 tarihinde sonuçlanmış ve amca Yusuf Aydemir için ağırlaştırılmış müebbet hapse karar verilmişti. 2 yıllık süre boyunca tutuksuz yargılanan 6 sanık da beraat etmişti. 

Karar davasından bir süre sonra tutuklu Aydemir, tahliye edildi. Minik Leyla’nın davasında verilen karar, Ağrı 1. Ceza Mahkemesi tarafından bozuldu. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi ise Yusuf Aydemir ve beraberindeki 6 sanığın yeniden yargılanması sürecini başlattı. Yapılan duruşmaya anne Şükran ve baba Nihat Aydemir ise fiziki olarak katılmadı.



Yusuf Aydemir’in ses kaydı bulundu

Duruşmada ilk söz hakkını alan Minik Leyla’nın aile avukatı Erdoğan Tunç, ellerinde bir ses kaydının olduğunu söyledi: “Elimize geçen bir ses kaydında arama yapan AFAD çalışanlarının kendi aralarındaki konuşmalarını duyuyoruz. Çalışanlar, ‘esmer birinden şüpheleniyoruz’ diyorlar. AFAD çalışanının kilerdeki Leyla’nın sesini duyduğu fakat Yusuf Aydemir’in ’ses çıkarma yoksa beni öldürürler’ demesi üzerine AFAD görevlisinin sessiz kaldığını anlıyoruz. Leyla’nın avukatı olarak bilgilerin teşhis edilmesini talep ediyorum.”

AFAD personelleri dinlenecek

Avukat Erdoğan Tunç’un mahkemeye sunduğu ses kaydının ardından o dönemde arama kurtarma çalışmalarına katılan AFAD personellerinin hepsinin tanık sıfatıyla ifade vermesine karar verildi. 

Yorumlar (0)