Minik Leyla'nın davasında yeni gelişme!

2018 yılında Ağrı’da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir’in (4) davasında, 7 sanığın beraat etmesinden sonra yapılan itirazın ardından davaya yönelik İstinaf Mahkemesi de sanıkların beraat kararını onadı.

GÜNDEM 15.02.2022, 17:13 16.02.2022, 15:44
Minik Leyla'nın davasında yeni gelişme!

Ağrı’da Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin 7 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Leyla Aydemir, 2018’de Ramazan Bayramı sebebiyle dedesinin yaşadığı Bezirhane köyüne ailesiyle gelmiş ve 15 Haziran’da kaybolmuştu.

Kaybolduktan 18 gün sonra ölü olarak bulundu

Bulunması için bütün Türkiye’nin seferber olduğu küçük Leyla’nın, köye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kurudere mevkiinde 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. 2 Ekim 2020 günü Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu amca Yusuf Aydemir ile ilgili ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken, tutuksuz 6 sanık ile ilgili beraat kararı verilmişti.

Karar davasından sonra tutuklu amca Yusuf Aydemir hakkında da tahliye kararı verildi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesinin, küçük Leyla'nın davası ile ilgili 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararı bozmasının ardından dava görülmeye başlanmıştı. Sanıklar kararın bozulmasından sonra 2'nci defa hakim karşısına çıktı.



Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin amca Musa Aydemir, Mehmet Ali Aydemir, amca Yusuf Aydemir ile köylülerden biri olan Besim Dursun, eşi Hatun Dursun, Yıldırım Artam ve eşi Ayşe Artam ile ilgili Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararı bozmasının ardından ikinci defa hakim karşısına çıktı. Davada bütün sanıklar ile ilgili beraat kararı verildi.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Savcı, ve Ağrı Barosu’nun verdiği karara itiraz edildi. İtirazın ardından Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Yorumlar (0)