Minik Eymen'in katillerine "cinsel istismar" cezası: 30 yıl!

2019 yılında annesi Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin tarafından işkenceyle öldürülen 5 yaşındaki Eymen Durak'ın davasında iki sanığa da müebbet hapis cezası verilmişti. Yeterli kanıt bulunamadığı için sanıklara "cinsel istismar" suçlamasıyla ceza verilememişti. Serkan Elçetin'in telefonunda bulunan kanıtlar işi değiştirdi, her iki sanığa da ilâve 30 yıl hapis cezası verildi.

GÜNDEM 19.07.2022, 17:40 19.07.2022, 17:51 Hakan Öksüz
Minik Eymen'in katillerine "cinsel istismar" cezası: 30 yıl!

Eskişehir'de 2019 yılında yaşanan bir cinayet, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. 5 yaşındaki Eymen Durak'ın cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldığını kaydeden Z.Ç., polise ihbarda bulunmuştu. Şiddet uygulayan kişilerin, küçük çocuğun annesi Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin olduğunu kaydeden Z.Ç., Eymen Durak'ın hayatından endişe ettiğini belirtmişti. 

İhbar üzerine İzmir'de gözaltına alınan Mine Durak ile Serkan Elçetin, işledikleri cinayeti itiraf etmişti. Minik Eymen'in cansız bedeni 2019 yılının Eylül ayında ormanlık bir alanda gömülü halde bulunmuştu.

Cinsel istismar suçundan ceza verilmemişti

Sanıkların cezai ehliyetlerinin tam olduğunu bildiren mahkeme, anne Mine Durak ve sevgilisi Serkan Elçetin'i "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmıştı. "Eziyet" suçundan Durak'a 7 yıl, Elçetin'e ise 6 yıl ilave hapis cezası verilmişti. Kesin kanıtlara ulaşılamaması nedeniyle sanıklara "cinsel istismar" suçundan ceza verilmemişti.

Cinsel istismarın kanıtları telefondan çıktı!

Serkan Elçetin'in telefonunda bilirkişi incelemesinin yapılmadığını belirten İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, "cinsel istismar" suçu nedeniyle sanıklara ceza verilmesi gerektiğini bildirdi. Serkan Elçetin'in telefonunda yer alan videolarda her iki sanığın da küçük çocuğa yönelik "cinsel istismar" suçunu işlediği görüldü.

30'ar yıl ilâve hapis cezası aldılar

Yeniden başlayan yargılamanın duruşması, bugün İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Her iki sanık da "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 67 yıl 6 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Süreli hapis cezasının en fazla 30 yıl olabileceğini bildiren hüküm nedeniyle sanıklara "cinsel istismarı" suçundan dolayı verilen ceza 30 yıla indirildi.

Yorumlar (0)