Milyonların beklediği haber: Teklif TBMM'de

Fahrettin Koca, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlık ile ilgili bazı kanunlarda değişiklik gerçekleştirilmesine dair kanun teklifinin, Meclis'e sunulduğunu açıkladı.

GÜNDEM 07.06.2022, 18:15
Milyonların beklediği haber: Teklif TBMM'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlık ile ilgili bazı kanunlarda değişiklik gerçekleştirilmesine dair kanun teklifinin, TBMM'ye sunulduğunu duyurdu.

Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlıkla ilgili bazı kanunlarda değişiklik gerçekleştirilmesine ilişkin kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Kadrolu ve sözleşmeli hekimlerle sağlık personellerinin özlük ve mali haklarında önemli iyileştirmelerle neticelenecek ilk büyük adım atılmış oldu." yorumunda bulundu.
 

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bakan Koca, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın akabinde basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı.

Koca, bu hususta iradenin TBMM'de olduğunu kaydederek, "Özlük hakları konusunda kadrolu, sözleşmeli dahil olmak kaydıyla birçok düzenleme gerçekleştirilecek. Özlük hakları ile ilgili hususun bu hafta komisyona gelmesi ihtimal dahilinde." demişti. 

Yorumlar (0)